Kajina fotografija iz detinjstva izazvala haos: Jedan detalj je svima zapao za oko, dobro je pogledajte! (FOTO)
Kaja Kalas, Foto: Profimedia

PREMIJERKA ESTONIJE

Kajina fotografija iz detinjstva izazvala haos: Jedan detalj je svima zapao za oko, dobro je pogledajte! (FOTO)

I ona je morala da se oglasi

Objavljeno:

Fotografija premijerke Estonije iz mladosti postala je hit na društvenim mrežama, ali pažnja nije pala na nju.

Ovog puta, pažnju korisnika društvenih mreža izazvao je nameštaj u domu mlade Kaje Kalas. Poslanica u estonskom parlamentu i porodični lekar Karmen Joler objavila je sliku Kaje Kalas iz mladosti na mreži “X” (Tviter), navodeći da je upitala premijerku u vezi nje.

“Ova fotografija je snimljena kad je Kaja bila u 11. ili 12. razredu, dakle 1994. ili 1995. Kaja je rođena 1977, a Estonija je stekla nezavisnost 1991. Nameštaj na ovim slikama je porodično nasleđe. Ovakav nameštaj se nikad nije prodavao u SSSR”, navela je Joler.

Kalas je reagovala na ove komentare.

“Istina je, slika je nastala dugo nakon što smo oslobođeni okupacije. Nameštaj je iz ’30-ih godina i sačuvala ga je moja druga baka (ne ona deportovana u Sibir). Ona pokazuje da je Estonija pre okupacije bila prosperitetna zemlja”, rekla je Kalas u postu.

Prošlost Kaje Kalas

Rođena u sovjetskoj Estoniji 1977, Kalas dolazi iz porodice koja je na svojoj koži osetila užase represivne vlasti. Njena majka Kristi je 1949, kad je bila šestomesečna beba, zajedno sa Kalasinom bakom i prabakom odvedena u Sibir u okviru Staljinove masovne deportacije “antisovjetskih” baltičkih građana.

Kalasin otac Sim je u vreme prelaska zemlje na demokratski kapitalizam postao predsednik Banke Estonije devedesetih i služio je kao premijer od 2002-2003, pre nego što je postao evropski komesar.

1 / 4 Foto: Profimedia

Kalas je studirala pravo i ekonomiju i bila advokat pre nego što je izabrana u EP iz redova liberalne Estonske partije reforme 2014. Tamo je ubrzo postala glavni evropski glas za novu digitalnu tehnologiju i regulative, kao i za odnose na relaciji EU-Ukrajina.

Nakon povratka u Talin, u januaru 2021. Kalas je postala prva žena na mestu premijera.

Bonus video:

01:33

OTKRIVEN RAZLOG SUKOBA TITA I STALJINA! Nadoveza za Kurir TV: Ovom rečenicom lider SSSR okrenuo je Broza PROTIV SEBE

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.