BAJDEN POŠIZEO NAKON ODLUKE VRHOVNOG SUDA O TRAMPU: Evo šta je imao da KAŽE, nacija NA NOGAMA!
Tramp i Bajden, Foto: Profimedia

sad

BAJDEN POŠIZEO NAKON ODLUKE VRHOVNOG SUDA O TRAMPU: Evo šta je imao da KAŽE, nacija NA NOGAMA!

„Niko nije iznad zakona, čak ni predsednik Sjedinjenih Država“, rekao je Bajden u Beloj kući.

Objavljeno:

Američki predsednik Džozef Bajden, nakon odluke Vrhovnog suda SAD kojom se Donaldu Trampu i drugim predsednicima daje širok imunitet od krivičnog gonjenja, poručio je da je ta presuda podrila vladavinu prava.

Sudska odluka čini gotovo izvesnim da se Tramp neće suočiti sa suđenjem u Vašingtonu uoči novembarskih izbora, na kojima je republikanski predsednički kandidat, zbog njegovih postupaka tokom nasilnih nereda 6. januara 2021. godine, navodi Glas Amerike.

„Niko nije iznad zakona, čak ni predsednik Sjedinjenih Država“, rekao je Bajden u Beloj kući.

Tokom kratkog obraćanja Bajden nije pomenuo prošlonedeljnu debatu ili svoj nastup, i nije odgovarao na pitanja.

„Znam da ću poštovati ograničenja predsedničke moći kao što i jesam tokom tri i po godine, ali svaki predsednik, uključujući Donalda Trampa, sada će biti slobodan da ignoriše zakon“, rekao je Bajden.

Vrhovni sud SAD doneo je juče istorijsku presudu u slučaju Donalda Trampa, koji je od tog suda tražio da odluči da li je, kao bivši predsednik, imun od krivičnog gonjenja. Sa 6 konzervativnih glasova za i 3 liberalna protiv, najviši sud u Americi odlučio je da bivši predsednici imaju apsolutni imunitet od krivičnog gonjenja za dela koja su počinili dok su na funkciji, dok za dela koja su počinili van funkcije nemaju imunitet.

Vrhovni sud SAD nije sam doneo odluku kako to konkretno da se primeni na Trampov slučaj, a predsedavajući sudija Džon Roberts rekao je da o tome treba da odluče niži sudovi.

Bonus video:

05:05

TREĆI SVETSKI RAT ILI KRAJ AMERIČKE DEMOKRATIJE?! Jelača iz Njujorka analizirao prvu debatu: BAJDEN I TRAMP SU VELIKI GUBITNICI

(Espreso/Agencije/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.