OVAKO JE IZGLEDAO ŽIVOT DEVOJKE ROĐENE IZ INCESTA: 19 godina nije videla NEBO i SUNCE, a onda se dogodilo ČUDO!
Kerstin Fricl, Foto: PAUL PLUTSCH/US PRESS / Sipa Press / Profimedia

SPAS

OVAKO JE IZGLEDAO ŽIVOT DEVOJKE ROĐENE IZ INCESTA: 19 godina nije videla NEBO i SUNCE, a onda se dogodilo ČUDO!

U tom podrumu ona je rodila sedmoro dece, od kojih je troje odgajao Jozef u kući sa drugom suprugom, dok je ostalu decu držao sa svojom ćerkom zarobljene u podrumu

Objavljeno:

Priča o Jozefu Friclu zgrozila je javnost kada se saznalo da je rođenu ćerku držao zatvorenu u podrumu, silovao je i godinama maltretirao. Dok je ona rađala decu, ni tada joj nije dopuštao da napusti podrum.

U tom podrumu ona je rodila sedmoro dece, od kojih je troje odgajao Jozef u kući sa drugom suprugom, dok je ostalu decu držao sa svojom ćerkom zarobljene u podrumu.

Ovo je priča o Kerstin Fricl, devojčici koja 19 godina nije videla sunce, dodirnula travu i udahnula svež vazduh.

Do 19. godine Kerstin Fricl je provela život pod zemljom. Kerstin je bila zarobljenica Jozefa Fricla, njenog oca i njenog dede, koji je njenu majku, a njegovu ćerku Elizabet zatvorio 1984. godine, a potom je koristio kao seksulanu robinju.

Prve dve decenije svog života Kerstin je provela u zatvoru koji je Jozef sagradio ispod kuće porodice Fricl u Austriji. Bila je prvo dete Elizabete i Jozefa, rezultat silovanja i incesta, i bila je prisutna pri rođenju šestoro dece koja su usledila.

Zahvaljujući njoj, njena majka i ostala deca su napokon oslobođena 2008. godine, a Jozef je zatvoren.

Jozef Fricl
foto: Printscreen Youtube / Worse Than Savile!

Rođenje u kući užasa

U vreme kada je Kerstin Fricl rođena 30. avgusta 1988, njena majka Elizabet Fricl bila je četiri godine zatvorenik Jozefa Fricl.

Elizabetino zatočeništvo je počelo 1984. godine, kada ju je otac namamio u podrum koji je gradio od 1970-ih, onesvestio je i vezao za krevet. Josef je prvi put silovao Elizabet kada je imala 11 godina, a podrum je napravio kako bi nastavio svoje zle namere.

Jozef je tukao Elizabet, psihički je mučio i terao je da ponovo "oživljava" scene iz nasilnih pornografskih filmova. U međuvremenu, spoljni svet je poverovao u njegovu laž da je Elizabet pobegla i pridružila se verskom kultu.

A onda je Elizabet zatrudnela.

Prva Elizabetina trudnoća 1986. godine završila se pobačajem. Ali 1987. zatrudnela je sa Kerstinom. Prema izveštaju iz 2009. godine, Jozef Fricl je nevoljko dao Elizabeti knjigu o trudnoći, makaze, ćebe i neke pelene. A nakon što je rodila dete sama i bez anestezije, nije sišao u podrum da ih proveri punih 10 dana.

Jozef Fricl
foto: Joe Klamar / AFP / Profimedia

Život u podrumu Kerstin Fricl

Nakon rođenja Kerstin Fricl, Elizabet se porađala još šest puta. Jedno dete je umrlo u detinjstvu. Ali druga deca Elisabeth Fritzl rođena su relativno zdrava.

Josef je odveo troje dece (Lizu, Moniku i Aleksandra) na sprat i ubedio svoju ženu i austrijske vlasti da ih je Elizabeta ostavila jednog dana njemu na pragu. Ostalo troje dece (Kerstin, Stefan i Feliks) je ostalo u podrumu sa njihovom majkom.

Uprkos užasnim okolnostima, Elizabet je pokušala da svojoj deci učini život prijatnim. Ukrasila je zidove slikama cveća, zvezda, sunca i životinja poput puževa i hobotnica.

Ali nije mogla da ih zaštiti od Josefovog gneva. Kada je Josef bio ljut, navodno bi isključio struju ili uskratio hranu. Kada bi on i njegova porodica na spratu otišli ​​na odmor, često je ostavljao Elizabet, Kerstin i ostalu decu zaključane i same 10 dana. I Josef je nastavio da siluje Elizabet i to u prisustvu dece.

"Da li ste se ikada zapitali kako je izgledao život u podrumu?" tužilac je kasnije pitao porotu na suđenju Jozefu Friclu 2009. godine: "Ugašeno svetlo. Silovanje. Upaljeno svetlo. Buđavi zidovi. Silovanje. Ugašeno svetlo."

Uprkos najboljim naporima njene majke, život u podrumu teško je uticao na Keristin. Prema članku Independenta iz 2010. godine, ona je reagovala na zatočeništvo tako što je imala „napade“, kidala je sa sebe odeću i gurala je u toalet.

Činilo se da će se život tako nastaviti u nedogled. Ali onda, 2008. godine, Kerstin Fricl se iznenada smrtno razbolela.

Jozef Fricl
foto: DIETER NAGL / AFP / Profimedia

„Molim te, pomozi joj“

Kerstin Fricl nikada nije videla sunce niti udahnula svež vazduh. Kao rezultat toga, uvek je bila bolesna i patila je od epileptičnih napada od rođenja. Ali u aprilu 2008. njeno zdravlje se pogoršalo.

Kada se činilo da je njena ćerka na ivici smrti, Elizabet Fricl se obratila Jozefu moleći ga da odvede 19-godišnjakinju u bolnicu. Josef je 19. aprila pristao. Ali pre nego što je izveo Kerstin iz podruma, Elizabet je stavila cedulju u džep svoje ćerke.

„Molim vas, pomozite joj“, napisala je Elizabet prema članku Gardijana iz 2008. godine, sugerišući lekarima da bi aspirin i lekovi protiv kašlja mogli pomoći.

Jozef Fricl
foto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

"Kerstin se zaista plaši drugih ljudi. Nikada nije bila u bolnici."

U bolnici su Kerstin dijagnosticirali otkazivanje bubrega, pluća i jetre i stavili je u medicinski indukovanu komu. Ali njeno nesigurno zdravlje - i nedostatak medicinske dokumentacije - takođe su izazvali dodatnu sumnju. Zahtevali su da razgovaraju sa njenom majkom. I nekim čudom - Josef se složio.

Izmislio je priču o tome kako je Elizabet Fricl odlučila da se vrati kući sa Stefanom i Feliksom. Ali kada je Elizabet ostala sama sa policijom, sklopila je dogovor - ako joj obećaju da nikad više neće videti svog oca, ispričaće im čitavu priču.

U međuvremenu, Kerstin Fricl se probudila u potpuno drugačijem svetu od onog koji je oduvek poznavala.

Jozef Fricl
foto: p97 / Zuma Press / Profimedia

"Novi život" Kerstin Fricl

Albert Rajter, vodeći anesteziolog kod koga se lečila Kerstin Fricl, rekao je za Gardijan 2008. da je buđenje Kerstin bio potresan trenutak.

„Rekao sam: „Kerstin, zdravo Kerstin“, a ona mi je rekla „Zdravo“, a ja sam rekao: „Novi život je počeo“.

Uprkos decenijama izolacije, Kerstin Fricl se prilično brzo prilagodila svom „novom životu“. Bolnički radnici su bili zadovoljni što su je videli kako „skakuće“ u krevetu uz muziku Robija Vilijamsa, kojeg je prvi put videla na TV-u u podrumu. Kerstin je takođe izrazila želju da vidi pevača na koncertu i da jednog dana ode na skijanje.

Bila je u komi oko sedam nedelja, ali je Kerstin ubrzo mogla da govori, stoji i hoda uz pomoć medicinskog osoblja. Lekari su za Gardijan rekli da nisu sasvim sigurni šta je izazvalo otkazivanje njenih organa, ali spekulišu da je to moglo biti povezano sa epilepsijom.

Šta god da je izazvalo njenu bolest, Kerstinin odlazak u bolnicu rezultirao je bekstvom njene porodice iz podruma. I njihovi životi nikada ne bi bili isti. Josef Fritzl ubrzo nakon toga je uhapšen.

Nakon izjave Elizabet Fricl policiji, Jozef je uhapšen i izveden na suđenje. Ubrzo, DNK testovi su potvrdili da je Josef otac dece Elizabet Fricl.

Godine 2009. proglašen je krivim za zarobljavanje, incest, silovanje, prinudu i lažno zatvaranje. Josef se takođe izjasnio krivim za ubistvo iz nehata povezano sa smrću Elizabetinog sina, Majkla. Osuđen je na doživotni zatvor.

Josef Fricl, Jozef Fricl
foto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

U međuvremenu, Elisabet, Kerstin i ostatak njihove porodice započeli su novi život na nepoznatoj lokaciji u Austriji poznatoj samo kao „Selo X“.

Sada se ne zna mnogo o njihovim životima. Independent je izvestio da su Kerstin i njena braća i sestre u početku imali problema da se povežu sa decom koja su živela sa Josefom, ali da se njihov odnos poboljšao.

Elisabet je navodno našla ljubav, položila je vozački ispit i povezala se sa stanovnicima sela. Udala se za svog telohranitelja Tomasa Vagnera 2019.

Manje se zna o životu Kerstin Fricl danas u selu X. Ali jedno je sigurno. Nakon što je prve dve decenije svog života provela zatvorena u podrumu, Keristina budućnost sada je mnogo svetlija.

Bonus video:

00:32

Testament vehabije Miloša Žujovića

(Espreso / Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.