NAGRADA ZA INFORMACIJE O FATALNOJ RUŽI POVEĆANA NA 5 MILIONA! Jedna je od NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA, a ŠUŠKA SE...
Ruža Ignjatova, Foto: Printscreen/ Facebook/ Dr.RujaIgnatova

MASNA SUMA

NAGRADA ZA INFORMACIJE O FATALNOJ RUŽI POVEĆANA NA 5 MILIONA! Jedna je od NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA, a ŠUŠKA SE...

FBI je nestalu kriptokraljicu stavio na listu 10 najtraženijih begunaca.

Objavljeno:

Američke vlasti su povećale nagradu za informacije koje bi pomogle u hapšenju Ruže Ignjatove na čak pet miliona dolara!

FBI traži Ignjatovu, rođenu u Bugarskoj, a koja je odrastala u Nemačkoj zbog sumnje da je prevarila investitore za četiri i po milijardi dolara. Ruža je nestala 2017. godine kad su američki zvaničnici potpisali nalog za hapšenje, a istražitelji započeli potragu za njom.

BBC je pre tri nedelje otkrio bliske veze Ignjatove sa muškarcem za koga se smatra da je šef bugarske mafije i došao do saznanja da se sumnja da je ubijena. Vlasti, međutim, nastavljaju da traže Ignjatovu zbog prevare sa kriptovalutama.

FBI je nestalu kriptokraljicu stavio na listu 10 najtraženijih begunaca.

Američki Stejt department uvećao je nagradu za 20 puta u sredu u okviru programa nagrađivanja transnacionalnog organizovanog kriminala.

- Nudimo nagradu do pet miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja ili osude nemačke državljanke Ruže Ignjatove zbog njene uloge u jednoj od najvećih globalnih prevara u istoriji - saopštio je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler.

Ruža Ignjatova
Ruža Ignjatova foto: Printscreen/ Facebook/ Dr.RujaIgnatova

Ignjatova je za sada jedina žena na listi najtraženijih begunaca.

Identična nagrada ponuđena je i za informacije o Danijelu Kinahanu koji je šef jednog od najvećih evropskih narko-kartela. Isti iznos se nudi i za informacije koje mogu da dovedu do hapšenja šefa kriminalne grupe sa sedištem u Rusiji Semiona Mogileviča i najviše rangiranog člana kriminalne bande MS-13 u Hondurasu Julana Adonaja Karijasa poznatog i kao Porki.

Džejmi Bartlet, autor BBC podkasta, veruje da je povećanje nagrade usmereno na ljude koji je možda i dalje štite.

- FBI se sada usredsređuje na ljude oko Ruže pokušavajući da privuče njene bliske saradnike kako bi stupili u kontakt. Mlađeg člana kriminalne grupe ili ličnog telohranitelja 100.000 dolara ne bi podstaklo da pozove dežurnu FBI liniji jer je previše rizično. Međutim, pet miliona dolara, to je bi već moglo. Verovatno će znati za nekoliko nedelja da li je uspelo - dodao je Bartlet.

Bonus video:

01:12

EVO KAKO SRPSKI GENIJE PROVODI SVOJ DAN: Govori 10 jezika, radi za FBI, zna preko 850 govora napamet, A NE SPAVA PO 9 DANA?!

(Espreso/ BBC/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.