BOLESNOM SVEŠTENIKU PREREZALI GRKLJAN! Raste broj mrtvih u napadu na Dagestan, proglašena trodnevna žalost!
Napad na Dagestan, Foto: Printscreen/X/@Pluton45873221

JEZIVO!

BOLESNOM SVEŠTENIKU PREREZALI GRKLJAN! Raste broj mrtvih u napadu na Dagestan, proglašena trodnevna žalost!

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u napadu stradao i pravoslavni sveštenik, a zapaljeni su sinagoga i pravoslavna crkva

Objavljeno:

U napadima na policijske stanice, crkve i sinagogu u ruskoj republici Dagestan poginulo je 19 ljudi. Ubijeno je i 5 napadača. Najmanje 16 osoba je hospitalizovano, prenosi BBC.

U Dagestanu, pretežno muslimanskom regionu na jugu Rusije koji se graniči sa Čečenijom, proglašena je trodnevna žalost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u napadu stradao i pravoslavni sveštenik, a zapaljeni su sinagoga i pravoslavna crkva. Agencije javljaju da su ulične borbe izbile u Mahačkali, administrativnom centru Dagestana.

Predsednik Javne komisije Dagestana Šamil Kadulev rekao je da je otac Nikolaj ubijen: "Presekli su mu grkljan. Imao je 66 godina i bio je veoma bolestan", rekao je Kadulev.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vide se ljudi u tamnoj odeći kako pucaju na policijska vozila. Iako napadači nisu zvanično identifikovani, ruski mediji navode da su među njima i dva sina načelnika Sergokalinskog okruga - Osman i Adil. Omara je privela policija.

Međutim, šef republike Sergej Melikov je u Telegramu implicirao da je Kijev umešan u napad i da je Dagestan sada direktno umešan u rat sa Ukrajinom.

"Znamo ko stoji iza organizacije terorističkih napada i šta je bio njihov cilj", rekao je on.

Slične tvrdnje izneo je i šef komiteta ruske Dume za međunarodne poslove Leonid Slucki, rekavši da jučerašnji napad u Dagestanu i raketni napad u Sevastopolju "nisu mogli biti slučajnost".

"Ovi tragični događaji, siguran sam, orkestrirani su iz inostranstva i imaju za cilj da poseju paniku i podele ruski narod", rekao je Slucki.

Bonus video:

01:38

RUSIJA ISKLJUČENA IZ OBELEŽAVANJA ISTORIJSKOG DANA D Politički filozof: Zapad revidira istoriju jer ima nečistu savest!

(Espreso/ Mondo/ BBC/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.