HOROR U RUMUNIJI: Devojčica UMRLA jer ju je majka kupala sredstvom protiv PARAZITA
Bolnica, Foto: Klinički centar Niš

strašno!

HOROR U RUMUNIJI: Devojčica UMRLA jer ju je majka kupala sredstvom protiv PARAZITA

Majka negira da je kupala decu u pesticidu

Objavljeno:

Trogodišnja devojčica je umrla, a njezina sestra (8) je hospitalizovana nakon što su ih roditelji oprali sredstvom za uništavanje parazita kod ovaca.

Mlađa devojčica je prva počela da oseća mučninu i počela da povraća dok se nije onesvestila. Na kraju je porodica pozvala hitnu pomoć, a tada su se isti simptomi pojavili i kod starije sestre.

Na žalost za trogodišnjakinju nije bilo spasa. Lekari kažu da su ej intubirali i stavili na veštačka pluća, ali njeno krhko telo nije izdržalo. Njena sestra sada je u stabilnom stanju i nalazi se na lečenju u bolnici.

Majka negira da je kupala decu u pesticidu

Policija je otvorila istragu u ovom slučaju. Majka je u najpre negirala da je kupala decu sredstvom protiv parazita, i tvrdila da ga je slučajno prosula na pod u kući.

- Ispalo mi je na patos kada sam otvarala vrata. Devojčice su se igrale na podu, možda im je ušlo u oči ili usta. Ne znam - rekla je navodno majka prilikom ispitivanja.

Baka devojčica je rekla da je sredstvo bilo po krevetu i po zemlji kako bi se rešili insekata i buva i da je potom stavila ruku sa tim sredstvom na glave devojčica i da ne zna šta se posle desilo

Ovo sredstvo za dehelmintizaciju ovaca može biti smrtonosno bilo da se koristi za spoljnu upotrebu, udiše ili proguta. Ovo je samo još jedna u nizu sličnih tragedija u Rumuniji od početka godine.

Niz tragedija od početka godine

Ova tragedija desila se samo nekoliko dana nakon što su dve mlade trudnice iz Maramureșa završile u komi u bolnici, nakon što su se ispirale istom otrovnom supstancom. Lekari sada pokušavaju da spasu živote trudnica i beba.

Prošlog meseca petero braće iz Konstante u dobi između 3 i 15 godina, stiglo je u bolnicu u izuzetno teškom stanju, nakon što ih je majka isprala otrovnom tvari, koja se obično koristi za dehelmintizaciju životinja. U martu je dvogodišnji dečak iz Dolja preminuo na svoj rođendan, nakon što je popio rastvor za uništavanje parazita kod ovaca. Dete je otišlo u špajz i popilo tečnost, najverovatnije misleći da je mleko. U februaru je umrla trogodišnja devojčica nakon što joj je mesec dana ranije majka oprala glavu otrovnom supstancom za životinje.

Bonus video:

02:51

PRESLATKA SOVA BUBA - DA LI BISTE VOLELI DA IMATE OVAKO RETKOG LJUBIMCA?

(Espreso/Blic/Vesna Sinko/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.