KONTROVERZNI PROJEKAT ILONA MASKA KOJI INTRIGIRA SVET: Koštao je PREKO 50 MILIONA, a ima SPECIFIČNU NAMENU (VIDEO)
Tesla tunel, Foto: Printscreen/Twitter/Historic Vids

SVET

KONTROVERZNI PROJEKAT ILONA MASKA KOJI INTRIGIRA SVET: Koštao je PREKO 50 MILIONA, a ima SPECIFIČNU NAMENU (VIDEO)

Tesla Tunel, LOOP, je tunel u Las Vegasu namenjen električnim automobila

Objavljeno: 13:13h

Ilon Mask oduvek ima specifične ideje, a jedna je posebno zaintrigirala javnost.

Naime, kompanija Ilona Maska, Boring Company, je 2020. završila projekat Las Vegas tunela , nazvan LOOP, ispod Convention Centra koji do danas intrigira javnost. Za njega je izdvojeno preko 50 miliona dolara, a dug je svega 2.7 km.

Ovaj invovativni sistem prevoza osmislio je Mask kako bi sprečio gužve u gradu za električna vozila poput Tesle. Ovaj tunel deo je veće vizije stvaranja čitave mreže podzemnih tunela specijalno dizajnirane za električne automobile.

U njima bi automobili mogli da se voze i do 250 km na sat, a trenutno pomaže turistima da dođu do konvencija u Las Vegasu bez mnogo muke. Radnici u Tesla vozilima prevoze od putnike do konvencija i konferencija i do Las Vegasa.

Na stranici Historic Vids objavljen je snimak kako izgleda provozati se ovim tunelom:

U komentarima se navodi kako vožnja ovim tunelom košta 5 dolara za celodnevnu kartu, te da nikad nisu gužve i da je odlično osmišljen.

Međutim, o njemu postoji dosta podeljenih mišljenja, neki smatraju da je ovo revolucija vožnje, te smanjenje potrebe za površinskim saobraćajem, dok drugi smatraju da bi ovaj tip transporta potencijalno mogao biti opasno za narod.

Bonus video:

01:34

JUGOSLAVIJA PRVA POKRENULA GRADNJU TEHNOLOGIJA U ORGANIZAM! Ilon Mask ugradio čip u ljudski mozak: Ovo je stanje testiranog čoveka

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.