PUTIN IMAO JASNU PORUKU ZAPADU I TIČE SE ORUŽJA, POMENUO I NUKLEARNO: Razmislite dobro, jer ako mi...
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

POGLEDAJTE!

PUTIN IMAO JASNU PORUKU ZAPADU I TIČE SE ORUŽJA, POMENUO I NUKLEARNO: Razmislite dobro, jer ako mi...

Ruski lider je rekao i da Moskva razmišlja o mogućim promenama svoje nuklearne doktrine

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva ne isključuje mogućnost snabdevanja oružjem drugih zemalja kao odgovor na isporuke naoružanja Ukrajini.

Putin je na pres konferenciji u Vijetnamu takođe rekao da Rusija zadržava pravo da isporučuje oružje Severnoj Koreji, prenosi Ria Novosti.

Rusija ne isključuje isporuke oružja drugim zemljama, kao odgovor na isporuke Ukrajini, rekao je Putin dodajući "neka Zapad razmisli gde će završiti" to oružje, prenosi Ria Novosti.

Ruski lider je rekao i da Moskva razmišlja o mogućim promenama svoje nuklearne doktrine.

Kako javljaju svetske agencije, ruski predsednik rekao je kako Rusija razmatra promene nuklearne doktrine jer su "protivnici spustili svoj prag za korišćenje nuklearnog oružja".

Šta kaže ruska doktrina?

Podsetimo, postojeća ruska doktrina kaže da ta zemlja može upotrebiti takvo oružje kao odgovor na nuklearni napad ili u slučaju konvencionalnog napada koji predstavlja egzistencijalnu pretnju državi.

Putin je to rekao novinarima na kraju svoje poseta Vijetnamu. Tu zemlju je, podsetimo, posetio dan nakon posete Severnoj Koreji, s čijim liderom Kim Džon Unom je potpisao sigurnosni pakt.

Bonus video

03:56

RUSI GRUPIŠU VOSJKU NA DONJECKOM PRAVCU! Obradović: Ukrajinci će sigurno pokušati da odseku Krim, PUTIN IMA JEDNU SLABU TAČKU!

(Espreso/Agencije/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.