ŠTA SE TO DEŠAVA SA ORBANOM? Odjednom je obrnuo ploču...
Viktor Orban, Foto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

da li je moguće?

ŠTA SE TO DEŠAVA SA ORBANOM? Odjednom je obrnuo ploču...

Mađarski premijer je juče rekao da ta zemlja neće blokirati odluke NATO-a u vezi sa misijom podrške Ukrajini

Objavljeno:

Mađarski premijer Viktor Orban iznenađujuće je preokrenuo situaciju. Nije poznato da li sledeću informaciju treba posmatrati kroz prizmu njegovog najgoreg izbornog rezultata u poslednjih 20 godina, koji je ustoličio njegovog nekadašnjeg saradnika Petera Mađara kao prvog izazivača Orbana, ali - Orban je naglo promenio odluku.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Mađarski premijer je juče rekao da ta zemlja neće blokirati odluke NATO-a u vezi sa misijom podrške Ukrajini, ali i da sva vojna dejstva van teritorije NATO-a mogu biti samo dobrovoljna, prenosi mađarski portal Index.

NATO
NATOfoto: Profimedia

Kako piše Rojters, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Orbanom u Budimpešti, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da mađarska sredstva i mađarsko osoblje neće biti korišćeni za podršku Ukrajini.

"Na samitu Alijanse očekujem da saveznici donesu odluku o podršci NATO-a ukrajinskoj bezbednosti i obezbeđivanju obuke ukrajinske vojske", rekao je Stoltenberg, piše Jutarnji list.

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenbergfoto: Zorana Jevtić

Štaviše, prema Rojtersu, Stoltenberg je rekao da ga je Orban lično uverio da se neće protiviti naporima NATO-a da krene dalje sa ovom operacijom. Danas je u Briselu zakazan sastanak ministara odbrane NATO-a.

Bonus video:

01:31

RUSI IMAJU ORUŽJE KOJE JE MISAONA IMENICA ZA NATO! Analitičar: SAD bi mogle da pretrpe OVE POSLEDICE zbog ohrabrenja Ukrajine!

(Espreso / Mondo / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.