NASTAVNIK OPERISAO RAME, PA OSTAO PARALIZOVAN: Završio s oštećenjem mozga i bez mogućnosti govora
Bolnica ilustracija, Foto: Profimedia

NESREĆA

NASTAVNIK OPERISAO RAME, PA OSTAO PARALIZOVAN: Završio s oštećenjem mozga i bez mogućnosti govora

Nastavnik je ostao paralizovan i bez mogućnosti govora nakon što je pretrpeo oštećenje mozga tokom rutinske hirurške procedure koja je pošla po zlu

Objavljeno:

Nastavnik je ostao paralizovan i bez mogućnosti govora nakon što je pretrpeo oštećenje mozga tokom rutinske hirurške procedure koja je pošla po zlu, javlja Daily Mail.

Skot Manro je bio na ortopedskoj operaciji ramena 18. septembra 2023. godine kada su mu nivoi kiseonika postali opasno niski.

Njegova porodica tvrdi da je ostao bez nadzora četiri minuta pre nego što je pretrpeo ozbiljno oštećenje mozga i pao u komu.

Morao je da provede mesec dana na odeljenju intenzivne nege i morao je ponovo da uči da hoda i govori uz intenzivnu fizkalnu terapiju.

Manro, koji je proveo gotovo 30 godina radeći u Evergrin školskom okrugu u Vašingtonu, vratio se u Oregon u utorak nakon osam meseci oporavka.

Manro je dočekan na Međunarodnom aerodromu u Portlandu od strane prijatelja i porodice dok se priprema da nastavi rehabilitaciju nakon šokantnog incidenta.

Proveo je vreme na intenzivnoj nezi u Čikagu i Omahi, Nebraska, gde je morao ponovo da uči da hoda i govori.

"Veoma je emotivno, a takođe osećam da je ispravno, osećam da smo se vratili punim krugom od Vankuvera, do Portlanda, do Čikaga, do Omahe — i sada smo konačno kod kuće", rekla je njegova supruga Katrina Manro.

On je srećan što je ponovo kod kuće i rekao je da je to "zbog svih ovih ljudi, više od svega drugog."

"Porodica i prijatelji — biti u mogućnosti da ih vidim lično, da vidim svog oca."

Manro će za sada biti smešten u ustanovu za pomoć dok se njihova porodična kuća ne preuredi kako bi odgovarala njegovim potrebama.

"Ide prilično dobro, s obzirom na to gde sam počeo nakon povrede — da, bio sam jedva svestan oko dva meseca", rekao je on.

Katrina je razmišljala o tome šta je pošlo po zlu tokom operacije njenog muža i želi da sazna šta se dogodilo.

"Mislim da je važno podeliti da znamo da je nešto pošlo po zlu u operacionoj sali tog dana. Neko ili neka mašina, možda više od jedne osobe, možda više od jedne mašine, nije radila svoj posao", rekla je ona.

Manroova ćerka Ketrin je balansirala svoje studije sa posetama ocu u bolnici.

Opisala ga je kao ljubaznog, inspirativnog i vrednog dok je gledala stare fotografije.

"Volim da idem na putovanja sa roditeljima. Moj tata je uvek bio planer", rekla je.

Porodica je pokrenula GoFundMe stranicu kako bi pomogla u plaćanju medicinskih troškova, troškova putovanja, transportnih troškova i preuređenja njihovog doma kako bi odgovarao njegovim potrebama.

Do sada su prikupili više od 98.000 dolara od cilja od 400.000 dolara i oduševljeni su podrškom koju su dobili.

"Znate, bili smo preplavljeni količinom podrške koju smo dobili od kolega i drugih", rekao je Manro, a Ketrin je dodala:

"Moj tata je to već rekao, a ja ću ponoviti — jednostavno nismo shvatali koliko ljudi imamo uz sebe dok se ovako nešto nije dogodilo."

Bonus video:

35:03

CENTRALNI DNEVNIK 12.06.2024.

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.