PUTIN ĆE DOBITI FRAS, OVO ĆE GA NAČISTO DOTUĆI: Pazite samo šta se DEŠAVA, zbog ovoga će POBESNETI - zahuktava se!
Vladimir Putin, Foto: EPA/ Kirill Kudryavtsev

AU!

PUTIN ĆE DOBITI FRAS, OVO ĆE GA NAČISTO DOTUĆI: Pazite samo šta se DEŠAVA, zbog ovoga će POBESNETI - zahuktava se!

Nakon što je Džo Bajden Ukrajini dao dozvolu za korišćenje isporučenog oružja za gađanje ciljeva unutar teritorije Rusije, stigla je još jedna vest koja će namučiti ruskog predsednika Vladimira Putina

Objavljeno:

Holandska ministarka odbrane Kajsa Olongren ponovila je da 24 borbena aviona F-16 koje Holandija namerava da pokloni Ukrajini mogu da se koriste za gađanje ciljeva unutar Rusije.

Ona je u intervjuu za Politiko rekla da Holandija neće uvesti ograničenja kao Belgija, čiji je premijer Aleksandar De Kro upozorio Kijev da ne koristi avione F-16 za gađanje ciljeva na teritoriji Rusije.

- Ne postoji ograničenje. Od njih (Ukrajine) samo tražimo da poštuju međunarodno pravo i pravo na samoodbranu kako je navedeno u Povelji Ujedinjenih Nacija, što znači da je koriste za gađanje vojnih ciljeva koje treba da ciljaju u svojoj samoodbrani - dodala je Olongren.

Olongren i američki sekretar odbrane Lojd Ostin sastali su se sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Singapuru, tokom bezbednosnog samita "Šangri-La dijalog".

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

Olongren, koja će otići sa funkcije ministra odbrane nakon što nova vlada krajnje desnice položi zakletvu, izrazila je nadu da će nova vlada nastaviti da podržava NATO i Ukrajinu.

Kajsa Olongren
Kajsa Olongrenfoto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

- Mislim da je od vitalnog značaja da nastavimo da igramo tu ulogu. Videla sam u programu (nove) vlade da će se nastaviti podrška Ukrajini, da nova vlada takođe ceni Evropsku uniju, NATO - rekla je ona.

Bonus video:

04:18

DOZVOLA ZA GAĐANJE CILJEVA U RUSIJI NIJE ODLUKA NATO PAKTA! Zoronjić: Rizik od eskalacije samo ako Ukrajina upotrebi OVO oružje

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.