DEVOJČICA (15) PRONAĐENA MRTVA: Policija brzo uhapsila OSUMNJIČENOG, pa otkrili i da je...
Finska policija/Ilustracija, Foto: EPA/KIMMO BRANDT

strahota

DEVOJČICA (15) PRONAĐENA MRTVA: Policija brzo uhapsila OSUMNJIČENOG, pa otkrili i da je...

Kako je saopštila policija, istraga o ubistvu počela je odmah nakon što je devojčica pronađena

Objavljeno:

Policija sumnjiči 18-godišnjaka iz Valkeakoskog u Finskoj da je 25. maja ubio 15-godišnju devojčicu, a prema informacijama portala Iltalehti, pre samo dva meseca je pretio i najavljivao da će nekoga ubiti.

Prijatelji devojke pronašli su beživotno telo u šumi tog kobnog dana na periferiji stambenog naselja. Roditelji devojčice bili su zabrinuti rano ujutru kada devojčica nije došla kući.

Rodbina je prethodno prijavila nestanak policiji. Kako je saopštila policija, istraga o ubistvu počela je odmah nakon što je devojčica pronađena.

Tinejdžer je osumnjičen za ubistvo i teško silovanje deteta, a žrtva je 15-godišnja učenica devetog razreda iz Valkeakoskog.

Nasilje/Ilustracija
Nasilje/Ilustracijafoto: Milena Đorđević

Muškarac je uhapšen u subotu uveče u Valkeakoskom, veoma brzo nakon što je počinio svirepo ubistvo i silovanje, a rasprava o zatvorskoj kazni za tinejdžera zakazana je za sredu u okružnom sudu Pirkanmaa.

Inače, mladić se prvi put upisao u dosije krivičnih prekršaja kada je u oktobru 2021. godine pratio jednu od svojih žrtava sa još dvoje maloletnika. Trojac je opkolio žrtvu koja se kretala peške i pretio, a jedan od njih je sa sobom imao nož. Nakon žustre rasprave, od žrtve je uzeo 20 evra.

Nepunih mesec dana kasnije, mladić je zapalio kante za smeće i napravio štetu od preko dve hiljade evra.

Okružni sud Pirkanmaa osudio je mladića na godinu i po uslovne robije za sedam različitih krivičnih dela. Uslovni period mu ističe tek u oktobru 2024. godine.

Apelacioni sud je odlukom prošlog septembra smanjio kaznu na godinu i dva meseca, a sam slučaj se još uvek vodi u Vrhovnom sudu.

Bonus video:

02:27

U VOJVODINI POSLEDNJI PUT IZVRŠENA SMRTNA KAZNA: Zločincu presudili zbog silovanja i ubistva devojčice (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf/A.Đ./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.