OGLASIO SE MOMAK DEVOJKE KOJA SE ODLUČILA NA EUTANAZIJU: Otkrio je njenu POSLEDNJU ŽELJU - sada je tiho...
Zoraja ter Bek, Foto: Printscreen/ Youtube/ The Free Press

POSLEDNJE ZBOGOM

OGLASIO SE MOMAK DEVOJKE KOJA SE ODLUČILA NA EUTANAZIJU: Otkrio je njenu POSLEDNJU ŽELJU - sada je tiho...

Zoraja Ter Bek, bolovala je od depresije, autizama i graničnog poremećaja ličnosti zbog čega je odlučila da svoj život okonča eutanazijom

Objavljeno:

Mlada Holanđanka je bila veoma otvorena i iskrena kada je zatražila pomoć pri umiranju i zahvalna na prilici da umre uz pomoć eutanazije s obzirom na njeno loše psihičko stanje

Momak Zoraje ter Bek, koja je umrla po sopstvenoj želji a uz pomoć eutanazije 22. maja, podelio je sa svima njenu poslednju želju.

Poslednja Zorajina želja je bila da objava o njenoj smrti glasi ovako: "Zoraja je preminula danas u 13.25 časova. Otišla je da spava".

"Sada je tiho, nema više tekstova, tvitova, nejasnog šizenja. A, ja? Tužan sam, ali i srećan u isto vreme. Žao mi je što to nedostaje, ali ima toliko razumevanja da me tuga ne muči. Srećan sam jer joj se ostvarila želja koju je najviše želela i kojoj se nadala. Da zaspi zauvek", rekao je njen momak.

Takođe, još jedna njena želja je uslišena a to je da da "ostavi svoje najmilije na miru i da prođe bez reakcije javnosti".

"Razumem strahove koje neki ljudi sa invaliditetom imaju u vezi sa asistiranim umiranjem i zabrinutost oko samog umiranja. Ali, u Holandiji ovaj zakon imamo više od 20 godina. Bezbedno je, ali je dug i komplikovan proces", rekla je Zoraja u svojoj objavi ranije.

Mlada Holanđanka je bila veoma otvorena i iskrena kada je zatražila pomoć pri umiranju i zahvalna na prilici da umre uz pomoć eutanazije s ozbirom na njeno loše psihičko stanje.

Stanovnicima ove zemlje omogućeno je pravo na eutanaziju ukoliko ne postoji mogućnost da se pshičko stanje "poboljša" i ako pacijent prolazi kroz "veliku patnju". Upravo u takvom, bezizlaznom stanju, bila je Zoraja pred smrt a kako je rekla "da je ostala živa nastavila bi da se samopovređuje i da ima samoubilačke namere".

Zoraja Ter Bek, bolovala je od depresije, autizama i graničnog poremećaja ličnosti zbog čega je odlučila da svoj život okonča eutanazijom.

Holandija je bila prva zemlja na svetu koja je legalizovala samoubistvo još davne 2001. godine. U 2022. godini u zemlji je bilo 8.720 smrtnih slučajeva usled eutanazije, što predstavlja 5 odsto svih smrtnih slučajeva tamo, što je povećanje za 4 odsto u odnosu na godinu ranije.

Bonus video:

45:09

USIJANJE 27.05.2024

(Espreso/24Sedam/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.