U STRAVIČNOM TORNADU STRADALO NAJMANJE 3 OSOBE: Među žrtvama i četvoromesečna BEBA, na snazi vanredno stanje
Tornado u Americi, Foto: Printscreen/X/DisasterTracker

snažna oluja

U STRAVIČNOM TORNADU STRADALO NAJMANJE 3 OSOBE: Među žrtvama i četvoromesečna BEBA, na snazi vanredno stanje

Crni bilans stravičnog tornada koji je paralisao Ameriku

Objavljeno:

Najmanje tri osobe poginule su, uključujući četvoromesečnu bebu, dok je više desetina povređeno kada je više tornada zahvatilo Južne visoravni u američkoj državi Oklahoma, saopštile su vlasti.

Služba za reagovanje pri vanrednim situacijama države Oklahoma prijavila je smrtne slučajeve, i da je više od 30 povređeno, a da je oštećeno ili uništeno više desetina kuća.

Na snazi vanredno stanje

Američka Meteorološka služba objavila je upozorenja za oluju, jake udare vetra, kišu i grad za više od 47 miliona ljudi u području od istočnog Teksasa preko Ilionsa i Viskonsina.

Guverner Oklahome Kevin Stit danas je proglasio "vanrednu situaciju katastrofe" pri čemu su oslobođena dodatna sredstva za Službe za brza reagovanja. Stit je najavio da planira da obiđe ugrožena područja.

Meteorološka služba javila je da je moguće da je područje pogodilo 38 tornada i da su jake oluje zahvatile centralni deo Oklahome tokom noći i rano jutros, te da su se proširile ka severozapadu Teksasa, zapada Misurija i ka Kanzasu.

Bonus video:

00:43

GRAĐANI USNIMILI NEREALAN PRIZOR U AMERICI! Tornado nosio sve pred sobom: Urušio crkvu, nosio kuće, A EVO KOLIKO JE PREMINULIH!

(Espreso / Srna / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.