Tragedija u Skoplju! Beba od 14 meseci umrla zbog greške lekara
Foto: RINA/Ustupljene fotografije

strašno

Tragedija u Skoplju! Beba od 14 meseci umrla zbog greške lekara

Beba je na kliniku "Marija Tereza" stigla brzom intervencijom Hitne pomoći oko 3:45 časova.

Objavljeno: 18:01h

Početkom meseca, na Dečjoj klinici u Severnoj Makedoniji, preminula je 14-mesečna devojčica zbog greške lekara koji su je inicijalno pregledali.

Dve nedelje nakon smrti malene, oglasila se Klinika za dečje bolesti koja kaže da su u lečenju Rue Sulisi utvrđeni propusti.

"Na osnovu izveštaja koje je sačinilo Ministarstvo zdravlja u vezi sa preminulim detetom, gde su konstatovani elementi lekarske nesavesnosti, pokrenuti su disciplinski postupci protiv dva lekara specijaliste koji su dežurali i pregledali dete 03. oktobra 2024. godine", navodi se.

Naime, malena je u pratnji roditelja stigla u bolnicu u noći između 3. i 4. oktobra kada su je primila dva doktora specijalisti, piše skopje1.mk.

Beba je na kliniku "Marija Tereza" stigla brzom intervencijom Hitne pomoći oko 3:45 časova.

"Jutros oko pet sati nisu rekli šta se dešava, niti su nam dali neke informacije", rekao je ožalošćeni otac koji kaže da je polumrtvu ćerku nosio po hodnicima bolnice i tražio pomoć

04:38

Šest meseci krili od mene da mi beba nije imala kiseonik na porođaju, a danas ima cerebralnu paralizu Lekari ostali u šoku posle bolnih reči neutešne majke

(Espreso/telegraf/Prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.