Otkriveno šta se krije iza slučaja trovanja poznatim pićem u Rijeci: Dve radnice optužene, evo šta su uradile!
Flaša, Foto: Milena Boniek / PhotoAlto / Profimedia

jezivo!

Otkriveno šta se krije iza slučaja trovanja poznatim pićem u Rijeci: Dve radnice optužene, evo šta su uradile!

Optužnica podignuta protiv radnica kafića zbog trovanja gosta

Objavljeno:

Zbog trovanja 19-godišnjeg gosta riječkog kafića u decembru prošle godine, tamošnje tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dve radnice ugostiteljskog objekta s Krka čije je sredstvo za čišćenje završilo u boci bezalkoholnog pića i posluženo u Rijeci, o čemu je i "Blic Biznis" izveštavao

Optužene, stare 38 i 39 godina, terete se za krivično delo protiv opšte sigurnosti, izvestilo je u sredu riječko Opštinsko državno tužilaštvo.

Tužilaštvo tereti žene da su u flašu bezalkoholnog pića sipale alkalno sredstvo za mašinsko pranje stakla, olako misleći da neće biti posledica po zdravlje i da se flaša neće dalje deliti.

Kafić / Ilustracija
Kafić / Ilustracijafoto: Profimedia

Međutim, u periodu od kraja septembra do 3. oktobra 2023. godine, nakon zatvaranja restorana nakon turističke sezone, vratili su višak artikala, uključujući i flašu bezalkoholnog pića.

Distributer je tu flašu isporučio u restoran u Rijeci, gde je 4. novembra prošle godine oko 21.30 časova uručena gostu koji je popio tečnost i zadobio teške povrede.

"Blic Biznis" je ranije pisao o slučaju trovanja mineralnom vodom Romerkuelle, koji je privukao je veliku pažnju javnosti, a na društvenim mrežama su se širile poruke koje ukazuju na opasnost od sokova i vode koje proizvodi "Koka-kola", što je kompanija odbacila kao neistinitu.

Proizvodi su povučeni sa rafova većine trgovinskih lanaca, a vraćeni su nakon što su analize pokazale da su uzorci zdravi i bezbedni.

Policija je u uviđaju utvrdila da su zaposleni nakon upotrebe sredstava za čišćenje nepažljivo i nepromišljeno ostavili flaše mineralne vode u magacinu sa ostalim neotvorenim flašama.

Bonus video:

01:39

PEDESETORO DECE SA DRAMATIČNIM SIMPTOMIMA NAKON PRIPREMA! Doktor Milićević otkrio: Da li je u pitanju virus ili TROVANJE HRANOM?

(Espreso / Poslovni dnevnik / Hina / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.