Roditeljima prekipelo, ispisali skoro sve đake iz jednog razreda: Institucije ćutale, oni uzeli stvar u svoje ruke!
Škola, ilustracija, Foto: Rafael Ben-Ari / Avalon / Profimedia

strašno

Roditeljima prekipelo, ispisali skoro sve đake iz jednog razreda: Institucije ćutale, oni uzeli stvar u svoje ruke!

Roditelji su odluku doneli pošto institucije nisu reagovale na njihove brojne apele

Objavljeno:

Gotovo svi učenici jednog razreda u zagrebačkoj osnovnoj školi ispisali su se ovog leta iz škole zbog nasilnog učenika. Roditelji su odluku o ispisu svoje dece doneli pošto institucije nisu reagovale na njihove brojne apele.

Donedavne kolege iz razreda novu će školsku godinu započeti u različitim školama. Njihova pravna zastupnica požalila se za HRT da je najgore što su svugde naišli na zid ćutanja jer nikad nisu dobili službene odgovore na molbe i pozive za pomoć.

- Tražili smo i od škole i od Gradske kancearije za obrazovanje i od Ministarstva informaciju na koji način planiraju da sprovode nastava u novoj školskoj godini. Međutim, do danas mi nikakvu informaciju nismo dobili - navela je advokatica Ana-Marija Vegar.

Škola, ilustracija
Škola, ilustracijafoto: RINA/Ustupljene fotografije

- Da se formira nekakav tim, da se pokuša, to su devetogodišnjaci i desetogodišnjaci, pomoći toj deci u situaciji koja se dogodila, za koju oni ni na koji način niti su izazvali, niti su za nju krivi niti odgovorni. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo - dodala je.

Slučaj je komentarisala i pravobraniteljka za decu Helenca Pirnat Dragičević.

- Ono što me žalosti i brine je da u ovom konkretnom slučaju problem nije razrešen. Prema informacijama koje su mi dostupne, u ponedeljak će se održati sastanak u nadležnom ministarstvu, na kojem će biti prisutni svi učesnici i nadam se da će se postići dogovor, odnosno da će se ovakva situacija konačno razrešiti - rekla je.

Bonus video:

20:40

CENTRALNI DNEVNIK 08.09.2024

(Espreso/24sedam/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.