Tri devojčice pretukle jednu u parku i sve snimile mobilnim telefonom: Kakva ih sudbina čeka nakon nasilja?
Matretiranje, Foto: Printscreen/Facebook/Mame iz Splita i okolice

sUD!

Tri devojčice pretukle jednu u parku i sve snimile mobilnim telefonom: Kakva ih sudbina čeka nakon nasilja?

Opisani događaj je devojčica (14) snimala svojim mobilnim telefonom

Objavljeno:

Tri maloletne devojčice pretukle su skoro punoletnu prijateljicu i sve to snimale mobilnim telefonom, pa kasnije delile svojim poznanicima.

Napad se dogodio još u novembru prošle godine oko 16 sati u naselju na području Brodsko-posavske županijevu Hrvatskoj. Policija je navela kako su devojčice starosti 12, 14 i 16 napale jednu 17-godišnju devojčicu, preneo je portal "Danica.hr".

"Dve maloletnice (14 i 16 godina) na javnom mestu ponašale su se na naročito drzak i nepristojan način tako što su pozvale prijateljicu u park pa joj višeputa zadale udarce u glavu otvorenim delom dlana i odgurivale je", navela je policija.

Usled toga 17-godišnjakinja pala s klupe na kojoj je sedela. Takođe, utvrđeno je da je u navedenom događaju učestvovalo i dete (12) na način da je ista oštećenu takođe ošamarila.

Opisani događaj je devojčica (14) snimala svojim mobilnim telefonom, a potom putem aplikacije "Snapchat" snimak delila drugim korisnicima. Policija je snimak dobila od anonimne osobe.

Policija je u februaru ove godine dostavila pisani izveštaj Hrvatskom zavodu za socijalni rad zbog preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti. U optužnom predlogu policija je zatražila da se prema napadačicama starim 14 i 16 godina primeni vaspitna mera sudski ukor, kako bi se uticalo na svest maloletnica da više ne čine slične prekršaje.

Najmlađa devojčica zbog svojih godina nije obuhvaćena optužbom.

Bonus video:

48:23

USIJANJE 04.09.2024.

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.