Američki sveštenik otišao na slavonsku svadbu, pa ostao zatečen običajima: Jedno mu nimalo nije jasno! (VIDEO)
Gabrijel Kordona, Foto: Printscreen/Tiktok/Cartocro

hit!

Američki sveštenik otišao na slavonsku svadbu, pa ostao zatečen običajima: Jedno mu nimalo nije jasno! (VIDEO)

Mladoženju je upoznao preko TikToka

Objavljeno:

Gabrijel Kordona je protestantski sveštenik koji je iz Amerike došao u Osijek, a sticajem okolnosti bio je pozvan na jedno tradicionalno hrvatsko venčanje, a neki običaji su ga mnogo iznenadili.

Mladoženju je upoznao pre godinu i po dana, a, kako naglašava, nije očekivao da će biti pozvan:

"Nisam znao šta da očekujem. Nikada nisam bio pozvan na hrvatsko venčanje, a znao sam da će ovo biti delimično tradicionalno, ali i drugačije, jer su me zamolili da vodim njihovo venčanje na otvorenom", ispričao je Gabriel.

Mladoženju je upoznao preko TikToka. "Primetili smo da imamo ista uverenja te smo postali prijatelji. Hteo je da se krsti pa je došao iz Osijeka u Dubrovnik da bi se krstio u Jadranskom moru. Bilo je to neverovatno iskustvo", prisetio se. Ubrzo nakon toga ga je pitao želi li biti sveštenik na njegovom venčanje.

U Dubrovniku je, kako kaže, često viđao svadbene kolone:

"Vodio sam mnoga venčanja u SAD-u, a čak sam vodio jedno u Dubrovniku, ali to je bilo za američki par. Često bih video puno automobila u svadbenim kolonama kako prolaze ulicama Dubrovnika, trubeći i bacajući bombone deci na igralištu. Često bih pomislio: 'Wow, voleo bih jednog dana prisustvovati tome i biti deo toga'".

Na američkim venčanjima, kako tvrdi, imaju ceremoniju pa koktele i predjela, zatim večeru i zabavu. "Bio sam jako iznenađen što smo mogli piti i jesti i pre same ceremonije, otprilike sat ili dva pre", poručio je. "Zatim smo otišli na ceremoniju i tada sam prvi put bio deo one poznate kolone koju sam viđao na ulicama Dubrovnika. Trubili smo i slavili dok smo odlazili na ceremoniju", dodao je.

Nakon ceremonije svi su otišli na svadbeni ručak. "Čekala nas je živa muzika i to je bilo oko 6 uveče. Oko 9 sati uveče poslužena je večera, počevši sa supom, zatim salatom. Poslužene su obilne količine piletine, jagnjetine i svinjetine, tako da nikome ništa nije nedostajalo. U 11 uveče posluženi su kolači, ne samo jedan kolač već razni kolači! Bilo ih je najmanje 10 različitih vrsta, bili smo oduševljeni i impresionirani", kazao je.

Istaknuo je da američko venčanje obično traje do 11 uveče. "Mi smo otišli u ponoć, a zabava je tek počinjala. Navodno je trajalo do 4 ujutro. Ja sam već u 10 sati bio jako umoran", dodao je.

"Podsetilo me na moje meksičko poreklo"

"Sledećeg dana učinili su nešto što je bilo genijalno. Organizirali su ručak koji je uključivao ostatke od prethodnog dana. Slavlje nakon slavlja! Sve me ovo podsetilo na moje meksičko poreklo, gdje venčanja i proslave traju danima" završio je.

Bonus video:

20:26

VEČERNJI DNEVNIK 26.08.2024.

(Espreso/Index/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.