Poplave u Hrvatskoj, lilo kao iz kabla: Lokali i podrumi preplavljeni vodom, deljeni i džakovi s peskom (VIDEO)
Poplava, Foto: Printscreen/x/MiticBaksic

NEVREME

Poplave u Hrvatskoj, lilo kao iz kabla: Lokali i podrumi preplavljeni vodom, deljeni i džakovi s peskom (VIDEO)

Obilna kiša potpuno je poplavila neka mesta

Objavljeno:

Jaki pljuskovi, koje je najavio DHMZ, zahvatili su sinoć centralnu Hrvatsku, a u pojedinim gradovima poplavljeni su i podrumi. U veče je kiša uz munje i grmljavinu padala i u glavnom gradu Zagrebu, ali je pre toga front sa primorja prešao na veliki deo kopnene Hrvatske.

Obilna kiša potpuno je poplavila neka mesta, pa je zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić Mitić na X mreži je objavila kako izgleda situacija u tom gradu. Lokali u centru grada puni su vode.

- Sinoć oko pola 7 zbog vanredne količine padavina za kratko vreme poplavljeni su ulica S.i A. Radića, Korzo i nekoliko okolnih ulica. Izlaskom svih komunalnih službi na teren i intervencijom DVD Glina i DVD Viduševac, na kritičnim mestima podeljeni su džakovi sa peskom - napisala je Mitić na X mreži.

- Nažalost, voda je ušla u neke lokale na Korzu. Ispumpavanjem samog Korza i Banovaca i smanjenjem padavina voda se povlači, a s obzirom na dalje padavine aktivnosti će se nastaviti do stabilizacije kompletne situacije - najavio je Ivan Janković, načelnik opštine Glina.

Kiša u Kutini, Karlovcu...

Obilna kiša pala je i u Kutini, gde su neke ulice pretvorene u potoke, a na više intervencija pozivani su vatrogasci da ispumpaju poplavljene podrume.

Međutim, situacija se brzo normalizovala, jer pljusak nije bio dugotrajan. U Karlovcu su zbog jake kiše zatvorene i pojedine ulice.

Zbog jake kiše koja je počela da pada u popodnevnim časovima, saobraćaj se nije odvijao u ulici Kralja Petra Krešimira IV, dok se kod Kauflanda u Meštrovićevoj i Vučjaku saobraća otežano.

Bonus video:

55:16

REDAKCIJA 20.08.2024. 1. DEO

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.