Oglasila se Kineskinja koje je doživela horor u Splitu: Hrvatica je pljunula usred prodavnice, a sada... (VIDEO)
Kineskinja, Foto: Printscreen/TikTok/empathicweeb

pravda

Oglasila se Kineskinja koje je doživela horor u Splitu: Hrvatica je pljunula usred prodavnice, a sada... (VIDEO)

Na kraju, poslala je poruku Hrvatima koji su je ugostili na odmoru

Objavljeno:

Nakon što su mediji objavili da je ženska osoba iz Splita od 43 godine pljunula kinesku turistkinju sredinom juna ove godine u jednom prodavnici, a kasnije i njenog momka, policija je odmah reagovala. Sada se oglasila i sama žena koja je napadnuta u Splitu i ima samo reči hvale za policiju.

Žena koja je napala turiste je pronađena i dovedena u prvu policijsku stanicu. Policija je takođe u subotu pronašla i oštećenu Kineskinju koja je puna hvale za policiju. Sudija Opštinskog prekršajnog suda u Splitu poslala je napadačicu na nedelju dana u zatvor.

Preplavljena sam osećajima i zadovoljna ishodom. Ovaj incident se dogodio pre dva meseca i, iskreno, pomirila sam se s tim. Znaš da je gotovo i da se ništa drugo neće dogoditi. Nisam očekivala da će to sada eksplodirati. Kada sam prvi put objavila video s tom ženom, nadala sam se da će ona snositi neke posledice za to što je učinila i to je bila neka vrsta moje zaštite - navela je ona u objavi na TikToku.

Kako je istakla, nije mislila da će njen slučaj doći do medija, ali sada je pozitivno iznenađena.

@empathicweeb Replying to @Abbs. I'm humbled. Overwhelmed. But happy for the outcome. #croatia #storytime #notoracism ♬ original sound - EmpathicWeeb

Nadala sam se da će ga videti neko ko je zna i da svet vidi kako rasizam još postoji. Nisam mislila da će to doći do medija i da će privući puno pažnje. Za to sam zahvalna. Hvala vam na podršci i što ste delili linkove. Zahvalna sam što je internet mogao učiniti nešto ovako, nešto dobro. Bila sam u kontaktu s policijom. Poslala sam im sve informacije, skrinšotove i vremenske oznake. Nadam se da su nešto od toga mogli da iskoriste. Pravda! - ushićeno je rekla ova žena.

Na kraju, poslala je poruku Hrvatima koji su je ugostili na odmoru.

Nemam ništa protiv ostalih Hrvata. Ostali smo u Tisnom i Makarskoj i bilo je neverovatno. Hvala svakome ko je pružio ruku i bio ljubazan ponudivši nam ručak i besplatan boravak i šta sve ne. Hvala vam puno za gostoprimstvo - rekla je ova žena, prenosi Slobodna Dalmacija.

Bonus video:

08:59

KADA SAM ČUO DA ĆE HRVATSKA PREDSEDAVATI OVIM SAVEZOM, NISAM VEROVAO! Štrbac o paradoksu: Opet sve lome preko leđa Srba

(Espreso/Slobodna Dalmacija.hr/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.