Strava i užas u Hrvatskoj: Sveštenik iz Dalmacije optužen da je godinama silovao dete i nemoćnu osobu
Crkva, Foto: Profimedia

strašno!

Strava i užas u Hrvatskoj: Sveštenik iz Dalmacije optužen da je godinama silovao dete i nemoćnu osobu

On se tereti da je počinio "produženo krivično delo polnog odnosa s detetom i produženo krivično delo polnog odnosa s nemoćnom osobom

Objavljeno:

Podignuta je optužnica zbog silovanja deteta i nemoćne osobe, a optuženi sveštenik iz okoline Splita, tereti se da je krivična dela počinio pre više od dve decenije!

Policija je, naime, sprovela istragu i prijavila svešenika, koji danas ima 72 godine. Istraga i prijava su usledili u martu 2023. Od tada su pred splitskim Županijskim državnim tužilaštvom radili na slučaju, ispitivali potencijalne svedoke, ali i direktno uključene u predmet.

Na kraju je zamenica županijske državne tužitlejke, koja inače vodi baš ovakve slučajeve, u konsultacijama sa šefovima podigla optužnicu protiv vremešnog sveštenika.

On se tereti da je počinio "produženo krivično delo polnog odnosa s detetom i produženo krivično delo polnog odnosa s nemoćnom osobom.

Prema optužnici, okrivljeni se tereti da je prvo proženo krivično delo počinio tokom 2002. i 2003. godine, dok je produženo krivično delo polnog odnsa s nemoćnom osobom počinio okom 2006 i 2007. godine na području Splitsko-dalmatinske županije.

Za prvo krivično delo njemu preti između jedne i osam godina zatvora, a za drugo između šest meseci i pet godina, prenela je Slobodna Dalmacija.

Optužnica tek treba da postane pravosnažna, a zatim će biti dodeljena nekom od sudija Županijskog suda u Splitu. Suđenje će očekivano, biti zatvoreno za javnost do same objave presude.

Imajući u vidu da nije reč o pritvorskom predmetu, sveštenik nije ni udaljen sa posla niti ekskomuniciran, tek je dobio premeštaj na znatno manje eksponirano mesto, ceo postupak sa žalbama može trajati godinama.

Bonus video:

03:43

OSUMNJIČENI ZA SILOVANJE I POVRATNIK NA SLOBODI! Advokat: Pozvati viši sud u Pančevu i pitati KO je doneo takvu odluku i zašto?!

(Espreso/Slobodna Dalmacija/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.