Turistkinji tražili depozit u kafiću u Splitu, pa je opelješili: Uzeli joj 90 evra iz džepa a iza svega se krije...
Restorani, Foto: Profimedia

hrvatska

Turistkinji tražili depozit u kafiću u Splitu, pa je opelješili: Uzeli joj 90 evra iz džepa a iza svega se krije...

Otišla je do konobara da podmiri račun i zatraži depozit, ali ju je dočekao "hladan tuš"

Objavljeno:

Britanka, koja je nedavno letovala u Splitu, na društvenoj mreži Redit objavila je su nju i njenu porodicu u jednom tamošnjem restoranu na Rivi "odrali" za 90 evra, a da za taj novac nisu ništa konzumirali.

Kako je napisala, večerali su u poznatom restoranu u Splitu, sa čije terase se pruža pogled na Dioklecijanovu palatu i luku. Tamo su otišli da bi gledali nedavno finale Evropskog prvenstva u fudbalu, između Engleske i Španije. Tom prilikom oni su dali depozit 30 evra po osobi, koliko im je hostesa tražila.

Šta im je rekla hostesa nakon što su seli?

Hostesa joj je, tvrdi, rekla da ne brine i da će, ako iznos za pet osoba ne bude potrošen, razliku će dobiti nazad. Žena je pristala i depozit platila platnom karticom. Kada su odgledali utakmicu, svako od njih petoro je popio po dva pića, od kojih su samo dva bila alkoholna.

Otišla je do konobara da podmiri račun i zatraži depozit, ali ju je dočekao "hladan tuš", jer joj je rečeno da depozit ne vraćaju.

Umesto 60, račun platili 150 evra

"Potrošili smo 60 € pa sam tražila 90 € nazad, ali oni su bili neumoljivi, rekli su mi da tako ne ide i da ne vraćaju novac. Zapravo smo bili obavezni da potrošimo 150 €. Kazali su da možemo ostati i potrošiti ostatak svote ili se vratiti drugi put. Kako smo odseli severnije od Splita nismo se nameravali vraćati. Šef je nazvao hostesu koja je kazala da mi nije rekla da ću dobiti novac nazad", ljutito je opisala situaciju Britanka na društvenoj mreži Redit.

Sledećeg jutra je mejlom kontaktirala restoran sa nadom da će joj novac ipak biti vraćen. Međutim, dobila je odričan odgovor, što ju je dodatno

Njena objava izazvala je niz komentara, među kojima je i jedan koji ju je uputio da se borati splitskoj Poreskoj upravi, Društvu za zaštitu potrošača ili da angažuje advokata, ali i da jednostavno zaboravi na neugodnost koju je doživela u Splitu.

Sa druge strane, iz restorana su naveli kako joj je predočeno da novac ne vraćaju, kao i da je sto koji je tražila i rezervisala, bio ispod televizora.

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso/Blic/Jutarnji/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.