Do najlepše plaže na Jadranu se iz Beograda stiže za samo 6 sati: Tirkizno more sa zlatnim odsjajem oduzima dah
Krk, Foto: Printscreen/GoogleStreetView

PRELEPO

Do najlepše plaže na Jadranu se iz Beograda stiže za samo 6 sati: Tirkizno more sa zlatnim odsjajem oduzima dah

Jedna od najlepših plaža je ona sa verovatno najvećim brojem imena

Objavljeno:

Ostrvo Krk može da se pohvali neverovatnim brojem predivnih plaža i uvala koje sve redom zavode čistoćom i bistrinom mora u prelepim nijansama tirkiza.

Jedna od najlepših plaža je ona sa verovatno najvećim brojem imena - jedni je znaju kao Velo Čelo, drugi kao Biškupiće, treći kao Zlatnu plažu, a stranci kao Golden Bay na Krku.

No, kako je god zvali, jedno je sigurno - njenoj lepoti niko ne može da odoli, a budući da se do nje može doći samo brodom, jedna je od najpopularnijih kutaka Kvarnera među nautičarima.

Verovatno je to što se do nje ne može doći kopnenim putem jedan od glavnih razloga zašto se na njoj i dalje može uživati u lepoti netaknute prirode, a pogled na veličanstvene stene kojima je okružena i na kojima obitavaju beloglavi supovi jednako je predivan kao i pogled na samu plažu, ali i prizore koji se kriju pod morem i koji privlače brojne ronioce.

Upravo su te neverovatne stene koje se nad njom izdižu i izgledaju kao da su prekrivene zlatom razlog za neka od njenih imena, dok je sama plaža šljunčana, s pogledom na kristalno čisto otvoreno more.

Krk
Krkfoto: Printscreen/Google Streetview

Do nje svakodnevno voze taksi brodovi, a onima koje oduševi njena lepota, preporučuje se i poseta plaži Oprni koja se nalazi u njenoj blizini.

Ipak, za razliku od Velog Čela, do Oprne se može doći i pešice iz Stare Baške, no budući da je staza koja vodi do nje vrlo strma i kamenita, poseta brodom je sigurnije, jednostavnije i elegantnije rešenje, prenosi Miss7.

I ova je plaža šljunčana i poznata po čistom plavom moru, kao i sve plaže na Krku, budući da ostrvo ima i nadimak "ostrvo plavih zastavica" zbog izuzeno čiste obale, a na njoj se nalazi čak i kafić u kojem može da se potraži osveženje.

Bonus video:

04:53

SAMO ZAJEDNO MOŽEMO ŽIVETI U ZDRAVIJEM I LEPŠEM SVETU! Forum Društvo prirodi ili priroda društvu postavio nove ciljeve

(Espreso / Blic žena / Iris Krdžić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.