HRVATI SMISLILI APLIKACIJU ZA UPOZNAVANJE KATOLIKA: Komšije prešle igricu, samo da čujete ova pitanja! (FOTO/VIDEO)
Aplikacija za upoznavanje katolika, Foto: AP Photo Matias Delacroix, Espreso

HIT!

HRVATI SMISLILI APLIKACIJU ZA UPOZNAVANJE KATOLIKA: Komšije prešle igricu, samo da čujete ova pitanja! (FOTO/VIDEO)

Spektar aplikacija za upoznavanje je danas šarolik, a mi smo pronašli jednu koja se posebno izdvojila

Objavljeno: 09:03h

U današnjem svetu, aplikacije za upoznavanje postale su osnovni način za povezivanje sa potencijalnim partnerima. Njih koriste i starije i mlađe generacije, a jako su brzo postale popularne u ovom ubrzanom načinu života koji vodimo.

Sigurni smo da je većina čitatelja imala priliku da ih isproba, ako ih već ne koristi, pa samim tim ne moramo da objašnjavamo njihove prednosti i mane, jer je i to donekle subjektivno. Bilo je situacija kada su ove aplikacije iznedrile samo prolazni flert, ali ima i parova koji su se upoznali na ovakav način pa su na kraju stali i na ludi kamen.

Spektar aplikacija za upoznavanje je danas šarolik, a mi smo pronašli jednu koja se posebno izdvojila. Naime, reč je o aplikaciji za upoznavanje katolika koja nam stiže iz Hrvatske.

Nakon što smo pogledali ovaj snimak, rešili smo da zagrebemo ispod površine i da saznamo o čemu je tačno reč i kako ova aplikacija za upoznavanje tačno funkcioniše - pa da krenemo od početka:

Na zvaničnom sajtu ove aplikacije za upoznavanje se navodi da je nastala u junu 2021. godine. Nju je osnovala Ivana Matković, a kako se navodi ona je diplomirani ekonomista, supruga i majka.

Prema navodima sa sajta, sama ideja o pokretanju katoličke aplikacije za upoznavanje sa druženjima uživo je nastala u molitvi kao snažan podsticaj Svetog duha.

Vizija je da se prošire druženja uživo na sve veće gradove u Hrvatskoj i po Evropi, da se aplikacija unapređuje, i da se privuku svi koji žive veru i tragaju za supružnikom da im se pridruže.

O samoj aplikaciji na zvaničnom sajtu piše sledeće:

"Upoznaj osobe koje žive svoju katoličku veru kao i ti, imaju iste poglede na svet i žele sastanke sa svrhom koje vodi u sakrament braka.

A da ne zaboraviš na molitvu u traganju za ljubavlju svakog dana u 6h, podne i 18h na ekranu će se pojaviti Pozdrav Gospi: molitva Anđeo Gospodnji i verujemo da će ti Gospa pomoći u pronalasku prave osobe."

Na sajtu se takođe navodi da ova aplikacija ne koristi lokaciju osobe, da sami biraju grad i državu gde će tražiti osobe za upoznavanje. Nema "svajpanja", a korisnici mogu da listaju gore/dole dok ne odluče da stisnu srce ( lajkuju ) ili "x" ako ne žele da im se profil te osobe prikazuje.

Kao detalj koji izvajaju je njihovih 30 pitanja "Bolje me upoznaj" koja nude bolji uvid u profil osobe koju upoznajete. Kako se navodi, ona su prilično detaljna i obuhvataju duhovni i prirodni aspekt života sa svime što bi želeli da znate pre te prve "kafe". Nažalost, odgovore na pitanja ne može svako da vidi, rezervisano je za korisnike koji žele da kupe plus ili premium pretplatu.

Ne zaboravi: prvi korak je učinjen, a to je bilo najteže - odluka da pružiš drugima šansu da te upoznaju i da ti upoznaš njih. Bog će blagosloviti tvoj trud

Osim same aplikacije postoje i planirani događaji kao što su - letovanja, izleti, hodočašća, žurke, speed date večeri i duhovne obnove.

Mi smo rešili da odemo korak dalje, pa smo ovu aplikaciju za upoznavanje i instalirali, a evo kako to zapravo izgleda:

1 / 7 Foto: Espreso

Nakon što preuzmete aplikaciju i instalirate je na vaše telefone, prvo vam izlazi poruka dobrodošlice, nakon čega vam se na ekranu pojavljuje molitva.

Nakon što ste pročitali molitvu vam se pojavljuju pitanja na koja treba da odgovorite, a u ovom trenutku ih je samo dva - Da li ste punoletni i da li imate sklopljen brak u katoličkoj crkvi.

Posle ovog koraka sledi popunjavanje podataka kojima će drugi korisnici imati pristup, kao što su: vaše ime, mesto stanovanja, pol, visina i broj mobilnog telefona ( koji ne morate da unesete ako ne želite ).

Nakon ovoga sledi još par pitanja na koja je potrebno da odgovorite, a ona su: Da li imate decu, koji stepen obrazovanja ste završili, koliko puta idete na svetu misu, da li se bavite sportom, i da li ste pušač. Ovde imate i polje u kom možete da napišete nešto o sebi.

Jedino što preostaje da uradite nakon ovoga jeste da verifikujete svoj profil, tačnije da potvrdite svoj identitet - što ćete uraditi jednim selfijem. Navodi se da je ova slika isključivo za potvrdu identiteta i da neće biti uključena na profil niti vidljiva ostalim korisnicima aplikacije.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

02:41

REVOLUCIJA U BORBI SA ANKSIOZNOŠĆU I DEPRESIJOM Direktorka klinike Laza Lazarević za Kurir TV: Ova aplikacija je POMOĆ SVIMA

(Espreso/ Tamara Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.