MAJKA UBILA BEBU, PA JE BACILA U BUNAR: Hrvatica neće ostati u zatvoru duže od 5 godina, evo i zbog čega!
Bunar, Foto: Profimedia

STIGLO OBJAŠNJENJE

MAJKA UBILA BEBU, PA JE BACILA U BUNAR: Hrvatica neće ostati u zatvoru duže od 5 godina, evo i zbog čega!

Bebu je sasvim slučajno u bunaru pronašao jedan stočar koji je planirao da napoji ovce

Objavljeno:

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv majke koja je prošle godine rodila bebu i potom je bacila u bunar u selu kod Perušića.

Prvobitno je 21-godišnja devojka optužena za krivično delo teško ubistvo, ali je posle psihijatrijskog pregleda i uviđaja utvrđeno da je „u stanju teškog psihičkog stresa” zbog trudnoće i porođaja.

Iz tog razloga joj ne preti kazna dugotrajnog zatvora, ali zakon u ovom slučaju predviđa zatvorsku kaznu od šest meseci do pet godina.

– Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu, nakon sprovedene istrage, podiglo je pred Opštinskim sudom u Gospiću optužnicu protiv hrvatske državljanke (2003) za krivično delo ubistvo. Optužnica tereti 21-godišnju okrivljenu da je 30. jula 2023. godine, na području opštine Perušić, počinila navedeno krivično delo prema novorođenom detetu, usled teškog psihičkog stresa usled trudnoće i porođaja - navodi se.

Podsetimo, bebu je sasvim slučajno u bunaru pronašao jedan stočar koji je planirao da napoji ovce. U kanti je izvukao PVC kesu u koju je bilo umotano beživotno telo. U stanju šoka pozvao je policiju koja je majku ubrzo uhapsila, a nakon saslušanja, istražni sudija Županijskog suda u Karlovcima odredio joj je pritvor.

Bonus video:

01:24

POČELO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO ĐORĐA MIJATOVIĆA! Preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, jedan priznao krivicu

(Espreso/ Jutarnji.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.