LETELI KROVOVI, VETAR ČUPAO STABLA: Potpuni haos u Zagrebu i okolini nakon STRAŠNOG NEVREMENA (VIDEO)
Nevreme / Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd_rezerva

stravične posledice

LETELI KROVOVI, VETAR ČUPAO STABLA: Potpuni haos u Zagrebu i okolini nakon STRAŠNOG NEVREMENA (VIDEO)

Potpuni haos zavladao je u ponedeljak popodne u centralnoj Hrvatskoj

Objavljeno:

Vatrogasci su imali pune ruke posla širom Zagreba. Padala su stabla, leteli su krovovi, a morali su i ispumpavati vodu iz nekih objekata.

Potpuni haos zavladao je u ponedeljak popodne u centralnoj Hrvatskoj. Zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla širom grada Zagreba, javlja 24sata.hr.

Kako saznaje taj portal, uklanjali su ogradu u Klaićevoj, stabla na Šestinama i na Trgu Republike Austrije. DVD Sesvete radilo je na ispumpavanju vode iz prostorija. Na Šestinama je drvo palo na automobil. Vatrogasci su uklanjali i prozor sa šestog sprata u Ulici Franje Petrića.

Lim je visio sa zgrade u Maksimirskoj ulici, dok je ograda pala na vozilo u Hajnclovoj. Vatrogasci su i u Ilici gde visi deo krova. Čitaoci javljaju i da je obustavljen tramvajski saobraćaj u centru grada. Nevreme je pogodilo i Dugo Selo.

"Sve je trajalo 10-ak minuta, kao prošlog jula kada je bilo ono jako nevreme. Užasno je bilo. Razbilo nam je tri automobila u dvorištu. Vetar je duvao kao da će odneti prozore", rekao je čitalac iz Dugog Sela.

"Bili su ogromni naleti vetra koji su pred sobom nosili grane i kante po ulici i snažna kiša te povremeno grmljavina. U jednom trenutku padao je i grad, ali nije dugo trajalo", kaže čitateljka iz zagrebačkih Šestina.

Na Trešnjevci je drvo razbio prozor na jednoj zgradi.

"Za 10 minuta je počelo duvati nenormalno. Mislim da je Trešnjevka najgore prošla što s tiče ovog naleta. Puno automobila je oštećeno", rekao je čitalac 24sata.hr.

Sisak je također pogodilo nevreme koje je bilo praćeno gradom veličine oraha.

"Dok smo se vraćali s posla prema firmi, grad je izazvao paniku među nama i ostalim vozačima. Udari leda bili su toliko snažni da smo mislili da će nam prozorska stakla popucati. Zvuk je bio zastrašujući, mislili smo da će nam šoferka pući", rekao je jedan čitalac.

Bonus video:

01:06

Nevreme u Vranju

(Espreso / 24sata.hr / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.