STJEPAN IZGUBIO 3.000 EVRA, KAD JE OTIŠAO U POLICIJU - SAMO SU SE NASMEJALI: Priča kao iz FILMA, evo šta se DESILO!
Novac na ulici, Foto: Profimedia

IMA NADE!

STJEPAN IZGUBIO 3.000 EVRA, KAD JE OTIŠAO U POLICIJU - SAMO SU SE NASMEJALI: Priča kao iz FILMA, evo šta se DESILO!

Kako je novac završio na ulici?

Objavljeno:

Slađan Tašić (42) iz Slatine oduševio je mnoge svojim potezom. Na putu je pronašao izgubljenih 3.000 evra te ih je odneo u policiju kako bi lakše pronašao vlasnika.

"Išao sam po sina Petra koji igra rukomet za RK Slatinu i kojemu je završavao trening, kad sam na putu ispred crkve bl. Ivana Merza video novac. Ležao je doslovno na putu. Bilo je oko 21 sat, nikog nije bilo u blizini.

Gde je Slađan našao novac?

Zaustavio sam automobil, upalio sam sva četiri žmigavca i krenuo da sakupljam novčanice. Bile su u apoenima od 10 do 100 evra. Nisam se ni sekunde dvoumio, znao sam da ga moram sakupiti i odneti u policiju, ko zna kome je ispao i kome je trebao poslužiti", ispričao je Slađan za Informativni centar Virovitica.

Novac je ubrzo došao do vlasnika. Sat vremena kasnije Slađana je nazvao Stjepan Kenjerić, čovek čiji je novac pronašao. Zahvalio mu je na poštenju i ponudio nagradu za pronalazak, ali Slađan je to odbio.

Kako je pazar završio na ulici?

"Gospodin Tašić sačuvao mi je celodnevni pazar prodavnice i pokazao da još uvek ima plemenitih i poštenih ljudi. Sve se juče dogodilo kao na nekom filmu. Uzeo sam novac, taman sam zatvorio prodavnicu i planirao novac uplatiti na bankomatu.

Hteo sam da isprobam električni bicikl, pa sam novac stavio uz novčanik i strpao sve u džep. Nisam osetio da je išta ispalo. Prvo sam se odvezao do zeta koji je slavio rođendan, tamo sam popio piće i nastavio do bankomata. Dođem, uhvatim za džep, a ono, od sveg novca, ostalo 100 evra. Ostalo - nema", ispričao je.

Policajci se nasmejali kada su ga videli

Stjepan nije očekivao da će novac više ikad videti. Ali uslijedio je preokret.

"Novca nije bilo ni kod prodavnice, uz put, kod zeta, nigde. Odvezao sam se do Policijske stanice u Slatini i kad sam progovorio da mi je nestao novac, samo su se nasmejali. Rekli su da je čovek već bio kod njih i donio novčanice koje je pronašao na putu. Sve je bilo tu", zaključio je on u razgovoru za "Informativni centar Virovitica".

Bonus video:

05:35

ŽIVOT VATROGASACA: Teret posla kao OPASNOST, ali i LEK

(Espreso/Blic/Index/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.