BEČLIJE OPLELE PO KOMŠIJAMA! Kod njih nema letovanja BEZ 1.000 EVRA, kad su videli koliko se NOVCA TROŠI DNEVNO...
Hrvatska, Foto: Dalibor Brlek / Panthermedia / Profimedia

PAPRENO!

BEČLIJE OPLELE PO KOMŠIJAMA! Kod njih nema letovanja BEZ 1.000 EVRA, kad su videli koliko se NOVCA TROŠI DNEVNO...

Austrijanci tekst počinju izuzetno primamljivim opisom hrvatskog Jadrana, prenosi Večernji list

Objavljeno:

- Tirkizno plavo more, priroda iz snova i fascinantna kultura obećavaju nezaboravan odmor u Hrvatskoj. Osim toga, u Hrvatskoj vas očekuje bogata ponuda. Stoga nije slučajno što se ova zemlja na Jadranu ubraja među najomiljenija letnja žarišta Austrijanaca“.

Zatim su napisali uvodno objašnjenje zašto je letovanje u Hrvatskoj ove godine skuplje za deset odsto nego prošle godine.

„Promena valute iz kune u evro imala je snažan uticaj na cene u Hrvatskoj – koje su porasle za deset odsto. Još veće povećanje nego prošle godine, bar kako predviđaju turistički stručnjaci, ne bi trebalo da se desi“, navodi list i dodaje:

„Sve ovo očigledno odavno nije strašno za turiste. U „Jadranski raj” ih je 2023. godine došlo oko 21 milion, a među njima je zabeleženo i pola miliona noćenja austrijskih turista. I ove godine brojni Austrijanci ponovo žele da letuju u Hrvatskoj. Zato je preporučljivo znati koliko novca mora da se izračuna za sedmični odmor”.

Kako piše Osterrajh, „odmor u Hrvatskoj košta u proseku 945 evra nedeljno i po osobi, ne računajući troškove avio-prevoza. Preračunato po danu, to znači otprilike 135 evra dnevno za budžet, uključujući smeštaj u hotelu sa tri zvezdice i obroke u lokalnim restoranima. U cenu je uračunat najam malog vozila kao i učešće u nekoj od omiljenih aktivnosti.“

Na listi ispod pominje se i nešto jeftinija varijanta letovanja, koja podrazumeva boravak u hotelu sa samo jednom ili dve zvezdice i ishranu u restoranima brze hrane. "Ako se odlučite za javni autobuski prevoz i besplatne aktivnosti, možete provesti nezaboravnu godinu u Hrvatskoj za 42 evra dnevno", kaže Osterrajh.

Da bi svojim kućama došli punih džepova, austrijski list im nudi približnu računicu koliko bi mogao da ih košta ovogodišnji odmor na hrvatskom Jadranu.

„Luksuzni godišnji odmor u „jadranskom raju“ počinje negde oko cene od 285 evra po osobi dnevno, pa i više. To podrazumeva život u hotelu sa četiri zvezdice, svakodnevno uživanje u meniju od tri jela, pristup iznajmljenom automobilu i učešće u privatno organizovanim aktivnostima“, ističe list. Ono na šta Osterajh posebno skreće pažnju je da cene u Hrvatskoj "veliko variraju u zavisnosti od sezone".

„Najskuplje je tokom letnjih meseci. Odmor u Hrvatskoj u pred i posezoni je nešto jeftiniji, ali jednako lep“, napominje list i napominje da su „Split i Dubrovnik među najskupljim destinacijama“ na hrvatskom Jadranu.

Ipak, sudeći po dosadašnjim rezervacijama i izuzetno dobrom početku prolećne sezone, Hrvatska će i ove godine jasno biti "hit" turistička destinacija. Između ostalih, Hrvatska, izuzetno lojalni austrijski turisti.

Bonus video:

08:59

KADA SAM ČUO DA ĆE HRVATSKA PREDSEDAVATI OVIM SAVEZOM, NISAM VEROVAO! Štrbac o paradoksu: Opet sve lome preko leđa Srba

(Espreso/Blic/Večernji/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.