PSA LORICU UJELA OTROVNA ZMIJA: Ceo region je digao na noge, počela je BORBA ZA ŽIVOT, evo kako je sada!
Zmija, Foto: blickwinkel / Alamy / Profimedia Slično

strašno!

PSA LORICU UJELA OTROVNA ZMIJA: Ceo region je digao na noge, počela je BORBA ZA ŽIVOT, evo kako je sada!

Nesrećnog psa je ujela zmija otrovnica

Objavljeno:

Životi životinja važni su kao i životi svakog čoveka na zemlji. Tako nešto najbolje dokazuje primer nedavnog spasavanja jednog psa iz Rijeke u Hrvatskoj.

Nesrećnog psa je ujela zmija otrovnica a Udruženje za dobrobit i zaštitu životinja "Indigo" iz Zagreba objavilo je na svom Fejsbuk profilu zahtev u kom su naveli da je hitno potrebno 300 ml krvne plazme da bi se spasio život psa.

"Hitno potrebna krvna plazma 300ml za psa kog je pre 10-tak sati ugrizla zmija. Pas je iz Rijeke dovezen u Zagreb. Antidota nema, jer se u ovoj državi trebalo sve sje*ati. Na Veterinarskom fakultetu nemaju krvnu plazmu. Kontaktirane su veće poliklinike u Zagrebu, međutim plazme nema. Svaka informacija je dobrodošla!", napisali su oni.

U narednom saopštenju naveli su da Veterinarski fakultet u Ljubljani ima 300ml plazme, ali da je ne mogu prodati do jutra, dok zagrebački fakultet nema kadar koji bi mogao da odvoji plazmu.

"Donori se javljaju. Antidot je isto nađen, međutim kažu da nema više smisla jer jer je prošlo previse vremena...", napisali su.

"U jako lošem je stanju"

Kasnije se javila i sama vlasnica psa koja je obavestila sve zabrinute da on trenutno prima plazmu i da se svi nadaju najboljem.

"Dragi i dobri ljudi veliko hvala na podršci i molitvama. Javili su nam sa Veterinarskog fakulteta da je naša Lorica u jako lošem stanju ali još uvek živa. Pronašli smo psa donora, tako da naš pas sada prima plazmu i verujemo da će izdržati", napisala je ona.

Priča o ovom psu potresla je ceo region, a Srbi su takođe na sve načine pokušali da pomognu nesrećnom psu.

Bonus video:

01:32

Najezda zmija u Moravičkom okrugu

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.