Crnogorka uvredila žene koje nemaju muža, a žele da rode: Nataši se otela gruba opaska, da li je realno ovo rekla?
Nataša Kovačević, Foto: Printscreen/Instagram/njezvanova

"KAO PAŠČE DA JE KUPILA..."

Crnogorka uvredila žene koje nemaju muža, a žele da rode: Nataši se otela gruba opaska, da li je realno ovo rekla?

Njezvanova je popularnost stekla progovarajući o problemima žena, međutim, novom izjavom se za mnoge diskreditovala

Objavljeno:

Crnogorska influenserka Nataša Kovačević, koja stoji iza profila @njezvanova na Instagramu, iznela je svoj stav o ženama koje odlučuju da same podižu dete. Bolje da nije.

Njezvanova je popularnost stekla progovarajući o problemima žena, međutim, novom izjavom se za mnoge diskreditovala. Naime, gostujući u jednoj emisiji bila je pozvana da odgovori na pitanje: Da li je u redu da žena donese odluku da sama rodi i odgaja dete?

„Meni je najveća životna želja bila da budem majka i za mene je porodica, kult porodice, kult braka svetinja. Ja sam to u svim svojim javnim obraćanjima vrlo jasnih stavova bila. Mišljenja sam da je sebično odlučiti ispuniti svoju želju po svaku cenu jer mislim da ja nemam pravo da uskratim tome koga rodim ono što institucija porodice jeste, ona podrazumeva dva roditelja. Da li bih osudila ženu koja bi to uradila? Ne. Da li bih diskvalifikovala njeno dete kao dete koje je manje vredno od mog? Ne. Da li bih ja to uradila? Ne“, objasnila je.

Ipak, već u sledećem momentu joj se oteo uvredljiv komentar na račun žena koje odluče da same podižu dete. Za Njezvanovu je to „kad sama napravi iz epruvete (dete) sebi kao pašče da je kupila“.

Neki od njenih pratiteljki nadaju se da „nije tako mislila“, ali mnoge je ova gruba opaska uvredila i na mrežama izazvala lavinu komentara.

„Mene je moja mama sebi rodila pre 40 godina, jer druga strana nije hteo da me prizna kao svoju, ja bez nje ne bi postojala i zahvalna sam joj na tome zauvek. Ako je ona tako odlučila tom detetu nikada ništa neće faliti, pa ni taj otac, pogotovo što su mnogi užasni prema porodici.“

„Toliko žena i u braku pa same odgajaju dete, a sad se polemiše da li može bez partnera. Žena je, može sve. 100 puta jača kad je sama, tad se oslanja isključivo na sebe i ne očekuje pomoć i podršku ni od koga.“

„O kakvoj sebičnosti pričate? Kada jedan roditelj odgaja dete to je velika požrtvovanost a ne sebičnost. Niko od nas nije svoju decu pitao: da li ti je potaman da ti mi budemo roditelji? Da li ti je ok da te tata/mama napusti? Da li ti je ok da ti tata/mama umre dok si ti još mala? Ako je neko bio toliko odgovoran i širokih shvatanja evo ja se izvinjavam. Željena deca treba da se rađaju za njih ne brinem. Neželjena će svakako nositi svoj krst čitav život.“

„Zašto je majčinstvo gospođe @njezvanova svetinja, a majčinstvo neke druge žene hir? I zašto je njeno dete svetinja, a dete druge žene pašče iz epruvete? U redu je imati različite stavove. U redu je ne želeti neke stvari, ali nije u redu omalovažavati i sputavati dovoljno sputane žene, dok nas je sve manje pod “onom šljivom”. I tako olako kazemo “ja ne bih”, a nismo bili u situaciji da donesemo takvu odluku.“

„Mislim da uopšte nemate pravo raspravljati o nečemu sto je ovako lično i privatno, a u zadnje vrijeme svi si daju za pravo da sve kritikuju i govore ko je sebičan il ovakav il onakav. I otkud uopšte razmišljanje da li bi osudila neku ženu il ne bi to dijete diskvalifikovala kao manje vrijedno? Ne dam si za pravo ni da razmislim o tome, a kamo li izgovorim“, neki su od komentara.

Bonus video:

07:44

MAJCINSTVO JE MOGUCE I POSLE CETRDESETE

(Espreso/ Nova/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.