U porodici Bjelanović sve domaćin do domaćina: Žive na selu daleko od svih, a imaju samo jednu želju (FOTO)
Foto: Srbi za Srbe

HUMANOST

U porodici Bjelanović sve domaćin do domaćina: Žive na selu daleko od svih, a imaju samo jednu želju (FOTO)

Ova vredna porodica, kakve su uostalom sve porodice u ovom kraju, bavi se poljoprivredom i od toga živi.

Objavljeno: 10:28h

Kada obilazimo Crnu Goru, spletom okolnosti selo Velika nam je postalo jedno od omiljenih stajališta i destinacija. Ovaj put smo bili kod porodice Bjelanović koju čine otac Dejan, supruga Maja i trojica sinova od kojih su dvoje blizanci Pavle i Vasilije (14) i najmlađi Mihailo (9), a sa njima je u kući i njihov stric Duško.

Ova vredna porodica, kakve su uostalom sve porodice u ovom kraju, bavi se poljoprivredom i od toga živi. Trojica sinova iako nemaju mnogo društva, ipak odrastaju u prirodi kakva samo može da se poželi. Pored skromne kuće u kojoj žive, otac je svojim sinovima napravio koš kako bi im detinjstvo učinio radosnijim i lepšim. Trudi se otac koliko može, što smo itekako uočili prilikom naše posete.

1 / 4 Foto: Srbi za Srbe

Najviše bi mi značilo kada bi mogli da mi obezbedite jednu balirku. S obzirom da se bavim poljoprivredom, balirka bi radila posao – govori nam otac Dejan njegove najveće želje.

Inače, kada uslovi dozvoljavaju majka Maja se bavi branjem pečuraka i borovnica u obližnoj šumi. Koriste Bjelanovići svaku priliku kako bi obezbjedili deci sve što im je potrebno.

Humanitrna organizacija Srbi za Srbe poziva sve donatore i ljude dobre volje da se priključe našoj misiji koju radimo u Crnoj Gori, i na taj način pomognemo Bjelanovićima koji itekako zaslužuju pomoć. Deca su naša budućnost!

1 / 3 Foto: Srbi za Srbe

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso/SrbiZaSrbe/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.