CENE U KOTORU ĆE VAS "PREZNOJITI": Naplaćuju i VAZDUH i JELO, ovo zadovoljstvo SKUPO KOŠTA
Kotor, Foto: Profimedia

jelovnik

CENE U KOTORU ĆE VAS "PREZNOJITI": Naplaćuju i VAZDUH i JELO, ovo zadovoljstvo SKUPO KOŠTA

Kotor je oduvek važio za finiju varijantu, ali to i dalje ne umanjuje gorak ukus kada treba da iskeširate minimum jednu i po dnevnicu (prosečne plate) na ručak

Objavljeno:

Leto je tek počelo, a cene već obećavaju "preznojavanje" u Crnoj Gori. Ako poželite da ručate u centru Kotora, nadomak legendarnog sata, spremite se da to zadovoljstvo i platite.

Priznajemo, Kotor je oduvek važio za finiju varijantu, ali to i dalje ne umanjuje gorak ukus kada treba da iskeširate minimum jednu i po dnevnicu (prosečne plate) na ručak. Takođe, prosečan.

Pođimo od predjela

Uzmimo u obzir da ćete poželeti da naručite meze - samo 300 grama selekcije domaćih proizvoda (pršut, sir, kajmak, masline) košta 18.50 evra. Znači, tu ste već tanji za oko 2.000 dinara.

Salata

Ako niste mnogo ješni, pa je vaš izbor salata - ne nadajte se da ćete jeftinije proći.

Salata od hobotnice, sa crvenim lukom, miksom zelenih salata i čeri paradajzom košta 19.70 evra. A da li smo vam napomenuli da je reč o samo 250 grama proizvoda?

Salata
Salatafoto: Printscreen/YT/ Downshiftology

Salata sa piletinom i miksom zelenih salata, kao i dresingom od citrusa, je nešto jeftinija i staje 14.80 evra.

Testenina i rižoto

Tanjir od 350 grama taljatela sa spanaćem i kozjim sirom košta 17.20 evra. Znači, u pitanju je jelo bez mesa.

S druge strane, rižoto sa morskim plodovima i paradajzom je za manje od 2 evra skuplji (18.80 evra).

Glavno jelo

Kad ste već na moru, verovatno ćete poželeti da uživate u nekom od morskih specijaliteta - ili ćete pak preskočiti kad čujete koliko košta pola kilograma ribe.

Tačno 49.50 evra i to za selekciju ribljih specijaliteta, za dvoje. Tuna stejk je 28.70 evra, a 350 grama fileta brancina sa paradjzom, maslinovim uljem i kaprom košta 27.70 evra.

Riba
Ribafoto: Jelajelena Petrovic

Lignje na žaru sa blitvom i krompirom su nešto jeftinija opcija i staju 22.70 evra.

Ako ste ipak više ljubitelj roštilja, pileći file na rukoli i krompiru (350 grama) platićete 19.80 evra.

Sendviči

Sendviči su tek posebna priča, kako nam javlja čitalac, koji nam je i poslao cenovnik - najobičniji je 13 evra.

A ako biste da se zasladite?

Došli smo i do slatkog dela, ako vam je uopšte stalo nakon ovog rolerkostera cena.

Činija svežeg voća (300 grama) košta 5.50 evra, isto kao i tri kugle sladoleda u ovom restoranu.

Kada se sve stavi na papir, za jedan običan ručak treba vam i više od 50 evra za dve osobe.

Kakva su vaša iskustva sa cenama ove godine? Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

(Espreso/Telegraf Biznis/M.P./M.B./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.