EKSPLOZIJA NA CETINJU ODJEKNULA ŠIROM GRADA, RADI SE O DETONACIJI JAČE RAZORNE MOĆI: Otkriveni najnoviji detalji
Crnogorska policija, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

BOMBA POSTAVLJENA NA DRVO?

EKSPLOZIJA NA CETINJU ODJEKNULA ŠIROM GRADA, RADI SE O DETONACIJI JAČE RAZORNE MOĆI: Otkriveni najnoviji detalji

Policija je ogradila šire lice mesta, dok forenzičari vrše uviđaj i izuzimaju tragove

Objavljeno:

Eksplozija koja se dogodila jutros na Cetinju, u kojoj su stradali Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, osetila se u većem delu ovog grada.

Prema prvim rezultatima iz istrage, radi se o eksploziji jače razorne moći, za koju se sumnja da je bila zakačena za obližnje drvo.

Međutim, istraga će potvrditi na koji način je aktivirana ova naprava. Policija je ogradila šire lice mesta, dok forenzičari vrše uviđaj i izuzimaju tragove.

Prema nezvaničnim informacijama, u OB Cetinje u svojstvu građana, saslušano je nekoliko osoba. Insprektori u civilu proveravaju objekte, zgrade i kuće koje se nalaze u blizini lica mesta.

Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, koji su stradali u ovoj eksploziji, prema prvim rezultatima istrage, nalazili u neposrednoj blizini pored parkiranog vozila za koje se pretpostavlja da su koristili.

Vozilo se i dalje nalazi na licu mesta i neoštećeno je, radi se o takozvanom blindiranom vozilu. Od jačine eksplozije popucala su stakla na nekim obližnjim objektima. Kako je u izjavi za medije rekao Predrag Milošević, načelnik hirurgije u cetinjskoj bolnici, na toj ustanovi su se zatresla sva stakla.

Od strane tužilaštva angažovano je i vozilo pogrebnih usluga, u kojem su unešeni određeni delovi koji su izuzeti sa lica mesta, za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama.

Eksplozija na Cetinju

Eksplozija auto-bombe, kako se navodi u saopštenju Uprave policije Crne Gore, dogodila se jutros oko 9.10 sati. Tada je na licu mesta poginuo Kaluđerović, dok je Roganović podlegao povredama u bolnici.

Doktor cetinjske bolnice, Peđa Milošević, saopštio je da se Tanasije Jovanović nalazi u teškom stanju i da mu je život ugrožen, dok je kod žene (66), koja se tu našla slučajno, zaustavljeno krvarenje. Borozana su, prema rečima doktora, šrapneli pogodili po nogama, vratu i abdomenu i on je transportovan u KC Podgorica. Od detonacije su popucala stakla na zgradama, a otkinuto je i drvo.

Bonus video:

00:15

Eksplozija bojlera u zgradi u Čačku

(Espreso/ Blic/ Dan/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.