3 inspekcije ušle u ordinaciju stomatologa gde se lečila preminula devojčica! Jedna stvar i dalje ostaje misterija
Foto: Facebook

REGION NA NOGAMA

3 inspekcije ušle u ordinaciju stomatologa gde se lečila preminula devojčica! Jedna stvar i dalje ostaje misterija

Ovu informaciju je potvrdio direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Adis Mešić

Objavljeno: 10:02h

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) juče su izvršili nadzor u stomatološkoj klinici doktora H.M., u kojoj se lečila Dž. D.(16), koja je preminula u KCUS-u.

Ovu informaciju je potvrdio direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Adis Mešić.

- Jeste, inspektori su na licu mesta. Mi smo se dvoumili da li da ih pošaljemo u redovnu kontrolu, jer smo saznali šta se dešava, ali ipak smo sačekali Tužilaštvo, odnosno Ministarstvo. Jutros (juče ujutru) smo dobili nalog od Tužilaštva Kantona Sarajevo, uz neka uputstva. Sanitarni i zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove vrše nadzor nad radom ove stomatološke ordinacije - rekao je Mešić, direktor Uprave.

Tinejdžerka preminula je nakon stomatološkog zahvata, ali detalji smrti još nisu utvrđeni niti se može dati odgovor na pitanje ko je kriv. Stomatolog je devojčicinoj majci savetovao na koji način da leči svoju kćerku, ali njoj se stanje pogoršavalo.

Džejla Drapić, Sarajevo
foto: Društvene mreže

Iz ordinacije su pojasnili da je pacijentkinja 30. septembra 2024. godine posetila njihovu ordinaciju zbog zubobolje, gde joj je pružena neophodna stomatološka usluga. Kako tvrde iz ordinacije, prema njihovim saznanjima, pacijentkinja je naredni dan nastavila lečenje u drugim zdravstvenim ustanovama.

Inače, o ovom događaju obavešteno je i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje preduzima određene radnje. Obdukcija je završena, ali rezultati još nisu poznati.

Bonus video:

02:34

Stomatolog predstavlja razvoj paradontopatije

(Espreso/ Avaz/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.