"Samo Bog zna kako se mala spasila" Dino stravičnoj poplavi izgubio trudnu ženu, a sada mu je potrebna naša pomoć
Foto: Printscreen Instagram/fondacija_tamara_misirlic

tragedija u bih

"Samo Bog zna kako se mala spasila" Dino stravičnoj poplavi izgubio trudnu ženu, a sada mu je potrebna naša pomoć

Tamara Misirlić odlučila je da im pomogne da dobiju novi dom

Objavljeno: 21:17h

Dino Begić ostao je bez svega u trenu. Strašne poplave u Jablanici odnele su život njegove supruge Ajle (28) i njihovog nerođenog deteta. U trenutku tragedije, Ajlu je za ruku držala ćerkica Dalala (5), a Dino kaže da samo Bog zna kako se spasila. Osim što su izgubili majku i suprugu, Dalala i Dino ostali su bez krova nad glavom, a humanitarka iz Srbije, Tamara Misirlić odlučila je da im pomogne da dobiju novi dom.

Ona je na svom Instagram nalogu podelila snimak na kom se Dino obraća narodu i moli sve dobre ljude da učestvuju u akciji Tamarine fondacije, kako bi skupili novac za novu kuću. Kako objašnjava, oni trenutno žive u kući Dinove tetke, tu su svi porodično, a imaju samo jednu sobu.

"Nisam više video kuću, nisam video ništa. Jednostavno je to bilo dva, pola, tri ujutru. Nisam znao ni da je moja Dalala tu, ni moja Aila. Krenuli su iz kuće, da nisu, ne bi preživela ni ona. Komšija je krenuo iz kuće pored mene da beži i video je Dalalu tu u pesku u ruševinama da leži i pokupio je. Međutim, supruga je tu već bila, na licu mesta, mrtva. Ostali smo bez svega", rekao je Dino glasom punim teskobe.

Na mestu gde je nekada bila njihova kuća ostali su samo delovi razbijenog betona, polomljena vrata i nekoliko igračaka malene Dalale koje su jedva prepoznatljive od količine prašine.

"Njihova ćerka, koju su zajedno s ljubavlju i pažnjom podizali, bila je svedok tog strašnog trenutka. Držala je svoju mamu za ruku dok se sve oko njih rušilo. Nakon nesreće, pronađena je zatrpana u ruševinama, ali čudom, preživela je. Iako su fizičke rane zacelile, rane na srcu ove male devojčice ostaju", napisala je Tamara u opisu videa.

Držala ćerku za ruku dok je umirala

Kako je Dino ranije ispričao, tog dana kiša je padala toliko da ništa nisu videli pred sobom.

- Tada sam poslednji put video svoju ženu živu. Ostavili smo ih u kući, a devojčica Dalala (5) je spavala. Bili smo napolju, pokušavali i borili se protiv potoka da spasemo kuću, ali voda je bila nemilosrdna. Sve je počelo da ulazi, sve jače i jače. Supruga je u međuvremenu probudila ćerku, obukla je i pripremila za evakuaciju. Nisam stigao da ih vidim jer nisam mogao da dođem do njih. Kada je žena videla da kuća neće izdržati i da mora da se povlači, odlučila je da izađe – sa knedlom u grlu ispričao je Dino.

Tada je, kaže Dino, njegova supruga odlučila da se sakrije u obližnju komšijsku garažu, koja nije bila u direktnom kontaktu sa vodom.

- U tom ludilu supruga je spakovala ćerkicu, a sa sobom je donela i neka dokumenta jer joj je uvek „ne trebalo zlo“. Krenula je sa ćerkom, držeći je za ruku, ka garaži. Bila je na ivici spasavanja, ali nije uspela. Nedostajao je taj jedan korak, a ona bi sada bila ovde sa nama. Taj mali, sićušni, ali kobni korak. Na njih je palo deblo i ubilo je. Držala je Malu za ruku, ali ih je udarac razdvojio - rekao je Dino i dodao da je najveća nesreća u celoj tragediji to što je njegova ćerka sve videla.

Samo Bog zna kako se mala spasila

- Stablo je palo na nju i smrskalo je. Mala se spasila, a kako, samo dragi Bog zna. Bila je krvava i teško povređena, pa smo je odvezli u Konjic na "šivenje". Puna je ogrebotina, ali najgore je što je videla smrt svoje majke. Sinoć se probudila u snu i rekla mi da sanja poplavu i stabla drveća. Ta scena smrti majke se pojavljuje u njenoj podsvesti. Za mene je najveća sreća što je ona živa, a ona mi daje snagu da živim. Prve noći nije mogla ni da spava ni da jede, ali sada joj je malo bolje. Počela je da jede supu jer je još uvek boli vilica i ne može da žvaće hranu. Ali najvažnije mi je da je ona tu – priča Dino na ivici suza.

Bonus video:

01:42

Bogoljub Karić skinuo kravatu pred kamerama Kurira

(Espreso / Blic / Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.