Asja (13) koju je majka herojski spasila od smrti u Bosni kroz suze otkrila detalje borbe za život: Naježićete se!
Foto: Printscreen/ Facebook/ Erdina Prevljak

PRIČA KOJA JE OBIŠLA REGION

Asja (13) koju je majka herojski spasila od smrti u Bosni kroz suze otkrila detalje borbe za život: Naježićete se!

Lejla je majka heroj pošto je skočila s trećeg sprata u vodu kako bi spasla svoje dete

Objavljeno:

Lejla Zalihić i njena 13-godišnja ćerka preživele su poplave u Bosni i Hercegovini. Lejla je skočila sa trećeg sprata i plivala tri kilometra bujicom kako bi spasla svoju ćerku Asju.

Lejla Zalihić, žena čija je fotografija obišla region, nakon što je objavljeno da herojskim podvigom spasila svoju 13-godišnju ćerku Asju iz poplava u Bosni i Hercegovini, ispričala je kako je izgledala njihova borba za život. Lejla je majka heroj pošto je skočila s trećeg sprata u vodu kako bi spasla svoje dete.

- Kuća se jednom zatresla, drugi i treći put, mi smo zajedno sa kućom pali. Mene je tu voda nosila. Ne znam... Išla sam u krug i kako sam išla u krug, tako sam vazduha uzimala - ispričala je Lejla za "Al Džaziru".

Lejla i njena 13-godišnja ćerka bežale su od prizemlja do trećeg sprata. Za manje od 20 minuta, voda je i tu došla do plafona. Asja kaže da je u jednom trenutku čula majku kako je doziva.

- Ja sam čula da se neko dere, viče upomoć i doziva moje ime. Ja sam mislila da neko ko drugo nego moja mama i tata - rekla je Asja.

Lejla je tada uspela da dođe do ćerke i zašiti je od poplava.

- Ja kažem "Asja, jesi li to ti?", ona mi kaže "Jesam". Ja sam tu dobila snagu i između drva zaronila dole. Udaralo me je u glavu, došla sam nekako do nje, ona je sva modra bila, crna od hladnoće - kaže Lejla.

Njena ćerka je ispričala kako je uspela da pluta na vodi neko vreme, da bi kasnije morala da se provlači kroz šumu kako bi došla do bezbednog mesta.

- Ja sam uzela neko drvo, stavila ispod sebe, da ne bih morala da plivam, samo sam plutala. U međuvremenu je svanulo i mogle smo da vidimo. Onda smo išle kroz šumu, penjale se.. Kiša je udarila, hladno, užasno - na ivici suza je rekla Asja.

Ko je majka heroj iz Buturović Polja

Priča o Lejli Zalihić, koja je majka heroj, već je obišla i rasplakala region. Lejla je u toku katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu skočila sa trećeg sprata svoje kuće, plivala tri kilometra bujicom i spasla svoju Asju. Na Lejli su vidljive povrede i ona je hospitalizovana. Njen suprug i ćerka su dobro, dok se za svekrvom još traga.

Najmanje 21 žrtva poplava

Spasioci u Bosni i Hercegovini i dalje tragaju za nestalima u poplavama koje su u petak pogodile deo zemlje i dovele do kataklizme. Uslovi za pretraživanje terena u Donjoj Jablanici danas su nešto bolji, kiša je prestala da pada. Prema najnovijim informacijama, poplave su odnele 21 život.

1 / 14 Foto: EPA-EFE/NIDAL SALJIC

Zbog najavljenih obilnih padavina, koje se očekuju 9. oktobra 2024. godine, sa prognoziranih između 30 i 60 litara po metru kvadratnom, na većini hidroloških stanica na području Jadranskog sliva predviđa se porast vodostaja.

Bonus video:

00:37

Poplave u BiH

(Espreso/ 24 sedam/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.