"To je bila moja ljudska dužnost": Oglasio se doktor koji je reanimirao čoveka, pa otkrio u kakvom je stanju čovek
Reanimacija, Foto: Printscreen/Tiktok

bih

"To je bila moja ljudska dužnost": Oglasio se doktor koji je reanimirao čoveka, pa otkrio u kakvom je stanju čovek

"Ispunio sam svoju lekarsku i ljudsku dužnost"

Objavljeno:

"To je bila moja ljudska i medicinska obaveza", rekao je ovo za "atv", između ostalog, doktor Nikola Šobot, koji je pre nekoliko dana spasio čoveku život u banjalučkom selu Lazarevo.

Doktor Nikola Šobot, kardiolog i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, heroj je košarkaškog turnira u banjalučkom naselju Lazarevo.

Na društvenoj mreži TikTok proširio se snimak sa turnira u Lazarevu gde se vidi kako dr Šobot reanimira muškarca koji je bez svesti. Naime, muškarac je tokom turnira doživeo srčani udar, a brzom intervencijom doktora Šobota, njegov život je spasen.

"Ispunio sam svoju lekarsku i ljudsku dužnost"

- Spletom okolnosti, odnosno Božjom voljom, našao sam se u situaciji da sam bio prisutan na veoma nemilom događaju gde je gospodin koji je nekoliko minuta ranije razgovarao sa nama, doživeo iznenadnu srčanu smrt. Ispunio sam svoju lekarsku i ljudsku dužnost da pomognem na licu mesta.

Na dramatičnom snimku vidi se kako doktor neprestano vrši reanimaciju, a u pomoć mu je pritrčalo još nekoliko ljudi, među kojima i medicinska sestra. Zahvaljujući hitnoj reakciji doktora Šobota, čovek je brzo dobio potrebnu medicinsku pomoć i prevezen je vozilom hitne pomoći u UKC.

"Hvala svima, već četiri dana mu se bore za život"

- Zahvaljujem se kolegama iz Hitne pomoći koji su došli u roku od deset minuta, kao i lekarima Klinike za intenzivnu medicinu koji se već četiri dana bore za život pacijenta. To je bila moja ljudska i doktorska obaveza. Drago mi je ako sam uspeo da pomognem. Nadam se da će Darko biti dobro, situacija nije jednostavna, život pacijenta je i dalje u opasnosti. Ali evo, ostaje nada da sam uspeo da pomognem koliko sam mogao i kao čovek i kao lekar - naglasio je Šobot.

Bonus video:

33:37

CENTRALNI DNEVNIK 05.092024

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.