Snažan zemljotres pogodio Bosnu, treslo se kod Neuma!
Rihterova skala, Foto: Profimedia

OSETIO SE I U CRNOJ GORI

Snažan zemljotres pogodio Bosnu, treslo se kod Neuma!

Iz Sektora za seizmologiju je saopšteno da je jačina zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila 4.0 jedinice Rihterove skale

Objavljeno: 11:19h

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u pet časova i 33 minuta registrovao je zemljotres srednje jačine, sa epicentrom osam kilometara južno od Neuma u Bosni i Hercegovini koji se osetio i u Crnoj Gori.

Iz Sektora za seizmologiju je saopšteno da je jačina zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila 4.0 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI stepeni Merkalijeve skale (MCS).

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara. Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom području“, piše u saopštenju.

Bonus video:

06:00

PODRUČJE OKO KRAGUJEVCA I KRUŠEVCA MOŽE POGODITI JAČI ZEMLJOTRES! Seizmolog otkrio kakvu POTENCIJALNU ŠTETU mogu da izazovu

(Espreso/ Nova/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.