Živeo bez struje, nije imao gde da se okupa i imao je samo 1 želju: Evo gde je dečak kojeg je majka ostavila! VIDEO
Dečak Ajdin, Foto: Printscreen/Youtube/Hayat Media BIH

potresna priča dečaka iz bosne

Živeo bez struje, nije imao gde da se okupa i imao je samo 1 želju: Evo gde je dečak kojeg je majka ostavila! VIDEO

Majka ga je ostavila u kući bez struje i vode sa bolesnim dedom i odvela brata za kojim je patio, a evo kako Ajdin živi danas

Objavljeno:

Podsetimo se priče iz 2017. godine kada je majka napustila malog Ajdina, a njegova priča rasplakala ceo region. Prošlo je od tada 7 godina, a dečak sada živi drugačije, mnogo kvalitetnije u odnosu na onaj period kad ga je majka ostavila sa dedom i otišla za boljim životom, i povela sa sobom mlađeg sina, Ajdinovog brata.

Majka je kada je odlazila, verovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata, a njega ostavila na milost i nemilost. Region je potresla priča o dečaku Ajdinu Mujkiću iz BiH kojeg je majka ostavila i koji detinjstvo provodi sa dedom Huseinom.

Njih dvojica zajedno su prevazilazili sve nedaće. Živeli su bez ikakvih primanja u oronuloj kući, u kojoj često nema struje. Deda je davno povredio nogu, i od tada nije u mogućnosti da radi, a samim tim ni da zaradi. Ajdinova želja je bila da dobije bicikl, ali deda to nije mogao da mu kupi.

Ajdina je majka ponekad pozvala, ali poziv s vremena na vreme nije mogao da nadoknadi prazninu dečaku. Otac, je pak, radio na terenu, retko dolazio kući i po rečima dede i dečaka nije doprinosio u odgajanja deteta.

Nedostaje mi mama, ali brat mi najviše nedostaje. Ali… sve će proći – u suzama je tada govorio dečak, a ove reči potresle su region.

Nakon što je priču o malom Ajdinu emitovala bosanska televizija Hayat, o teškim uslovima u kojima živi sedmogodišnji dečak saznala je cela zemlja, socijalni radnici su zakucali na vrata dede Huseina.

Deda je između ostalog rekao da su mu socijalni radnici rekli da umalo nisu bez posla ostali nakon što je priča objavljena.

– Šta ću vam ja, vi ste znali za malog Ajdina i pre, evo dve godine kako je bez majke, kako je kod mene, i za dve godine niste nikada došli – poručio im je Husein.

Međutim, 2023. godine, novinarka iz Bosne je sa Ajdinom uradila ponovo priču sa dečakom koji sada ima 14 godina.

Ovaj put je rekao da nema više želja i da su mu se sve ispunile. Priča o Ajdinu Mukiću dirnula je milione ljudi. On sada živi sa ocem, maćehom, polusestrom i svojim dedom Huseinom.

Ljudi koji su se sažalili na njihovu priču sagradili su im kuću, Ajdinu kupili bicikl. A i njihovi međusobni odnosi su se popravili. Kaže da sada brata viđa jednom godišnje kada ide kod majke za vreme raspusta.

Bonus video:

00:46

POMOZIMO LUKI! Dečak je imao uobičajeno detinjstvo, sve dok mu pre drugog rođedana nije dijagnostikovan autizam!

(Espreso / Stil / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.