OVO JE NOVAKOV ŠAMPIONSKI JELOVNIK: Nije istina da ne jede meso! Ali gluten i mlečni proizvodi ne dolaze u obzir!
Novak Đoković ima specijalan plan ishrane i jelovnik, Foto: Printscreen/Instagram/djokernole

Sve je otkriveno

OVO JE NOVAKOV ŠAMPIONSKI JELOVNIK: Nije istina da ne jede meso! Ali gluten i mlečni proizvodi ne dolaze u obzir!

Najbolji teniser sveta je svojevremeno bio na udaru zbog ishrane, ali ona je upravo jedan od razloga zašto i sa 32 godine igra na tako visokom nivou

Objavljeno:

Novak Đoković nije samo najbolji teniser sveta, već je ujedno i fizički najspremniji, iako ima 32 godine.

Dokaz za to smo videli i u finalu Vimbldona u nedelju kada je pet sati igrao napet meč protiv Rodžera Federera u pet setova, a na njegovom licu i u njegovim potezima se nije moglo primetiti da umoran.

Zasluge za to idu, osim na račun njegove genetike, kondicionog trenera, i svega ostalo, i zbog specifičnog načina ishrane zbog koga je jedno vreme bio na žestokom udaru.

Opšte je poznato da najbolji srpski teniser ne jede namirnice koje u sebi sadrže gluten, kao ni mlečne proizvode.

U svojoj knjizi "Serviraj za pobedu" iz 2013. godine je do detalja objasnio svoj plan ishrane i jelovnik, s time što je to sada malo promenjeno pošto je ipak odlučio da ubaci malo mesa u jelovnik.

Đoković je sad napravio plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život. Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Đoković vam još daje i savete kako da se oslobodite stresa i koje lake vežbe da radite da biste se pokrenuli i razgibali, iste one koje i on radi pre svakog meča.

PRVI DAN

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike mauka meda, kaša organskih zobenih pahuljica bez glutena, brusnice, suvo grožđe, semenke suncokreta, bademi

Užina: Hleb bez glutena, krekeri sa avokadom i tunjevina

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena, (kao dodaci pirinač, špargla, veganski sir i paradajz)

Užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja

Večera: Cezar salazta sa dresingom, supa sa povrćem, fileti lososa, sa prženim paradajzom i marinada.

DRUGI DAN

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike manuka meda, banana sa puterom od indijskog oraha voće.

Užina: Tost bez glutena sa puterom od badema i medom

Ručak: Zelena salata, začinjena salata ukljućujući rezance bez glutena, crveni biber, rukola indijski orah, bosiljak i vinsko sirće

Užina: Voće

Večera: Salata sa tunjevinom, (zeleni pasulj, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crveni biber, paradajz, kockice piletine, supa od paradajza.

TREĆI DAN

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike čaše manuka meda, zobene pahuljice sa puterom od indijskih oraha i bananama i voće.

Užina: Humus sa jabukama

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena (uključujući pirinač, lešnike i bosiljak)

Uživo: Avokado sa krekerima bez glutena i voće

Večera: Sveža mešavina zelena salata sa avokadom i dresingom, šargarepa i supa od đumbira, pečena piletina prekrivena limunom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.