Otkrivena tajna: Nadal je ispunio obećanje o svom povlačenju!
Rafael Nadal, Foto: EPA/FRANCK ROBICHON

kralj šljake

Otkrivena tajna: Nadal je ispunio obećanje o svom povlačenju!

Sada je sve dosta jasnije

Objavljeno:

Stric i bivši trener Rafaela Nadala Toni Nadal smatra da je njegov bratanac doneo pravu odluku o završetku karijere.

Iskusni španski teniski trener otkrio je da je Nadal želeo da odigra još jednu dobru sezonu na šljaci, ali mu je u međuvremenu postalo jasno da će to biti nemoguće.

Toni Nadal
Toni Nadalfoto: AP/Daniel Reinhardt

- Očigledno je to bila teška odluka, za tako nešto potrebno je vremena. U životu sve ima početak i kraj. Mislim da je ovo bio odgovarajući trenutak da se završi karijera koja je bila duga i uspešnija nego što sam to mogao i da zamislim

Toni nije znao za Nadalovu odluku, za koju je saznao malo ranije pre ostatka planete.

Nadal je članove svoje porodice obavestio o tome ujutro u četvrtak, na dan kada je objavio da se povlači.

- Imali smo porodični razgovor na četu i Rafa nam je u četvrtak rekao da za pas sati izlazi njegov video u kojem objavljuje povlačenje. U grupi nas je petorica rođaka. Napisao sam mu, 'čestitam, imao si dobru karijeru'. Drugi su bili malo duži. Ja kažem stvari unapred, to me čini manje lenjim.

On je dodao i da je Nadal ispunio obećanje koje mu je dao pre par godina.

- Danas mogu da kažem da je Rafa ispunio obećanje koje mi je pre par godina dao tokom jednog razgovora u klubu. Ispričao sam mu tada kako mi je jedan bivši igrač ispovedio nezadovoljstvo svojom karijerom, ne time što nije osvojio mnogo titula, već zbog nedostatka istrajnosti. Rekao sam zabrinuto Rafi da ne pravi istu grešku. Odgovorio mi je: "Opusti se Toni. Kada budem otišao biće to mirne savesti da sam dao sve od sebe" - zaključio je Toni Nadal.

Bonus video:

04:03

Evo na koji način je Sineru progledano kroz prste! Gosti Pulsa Srbije bez sumnje: Tenis bi izgubio popularnost da su ga kaznili

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.