Uzdrmao svet tenisa: Potez koji može da ugrozi Đokovićevu karijeru
Đoković i Siner, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

iskreno

Uzdrmao svet tenisa: Potez koji može da ugrozi Đokovićevu karijeru

Italijan ima moćno "oružje"

Objavljeno: 08:28h

Italijanski teniser Janik Siner je jedan od glavnih favorita za osvajanje Mastersa u Šangaju, nakon što je u Pekingu poražen u finalu od Karlosa Alkaraza.

Iako se u poslednje vreme više govori o "doping aferi" nego o njegov tenisu, činjenica je da to nije previše uticalo na igru prvog tenisera sveta.

Nakon velikog skandala i otkrića da je koristio nedozvoljenu supstancu, Siner je promenio kompletan tim, pa je angažovao kondicionog trenera Marka Panikija i fizioterapeuta Ulisesa Badia.

Italijan i Argentinac su godinama bili u stručnom štabu Novaka Đokovića i svima je jasno da je ovim potezom verovatno produžio svoj "boravak" u teniskom vrhu.

Janik Siner
Janik Sinerfoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

- Sigurno je da imaju mnogo iskustva radeći sa svetskim brojem jedan toliko godina. Takođe, radili su zajedno Marko i Uli, to je već od velike pomoći jer se poznaju dobro, što je za mene veoma dobro i veoma važno. Naravno da mogu da mi pomognu, pogotovo pomalo i van terena, da uvidim neke nove stvari, da vidimo gde mogu da se poboljšam kao igrač - rekao je Siner i dodao:

- Oni imaju mnogo iskustva. Imamo neke sličnosti ja i Novak, ali ipak smo različiti, moramo da pokušamo da prilagodimo (naš rad) onome što je najbolje za mene, da razumemo da je potrebno i vremena. Veoma sam srećan što ih imam u timu - zaključio je Italijan.

Siner definitivno ima moćno "oružje" u svom timu koje, nadamo se, neće proraditi protiv Đokovića.

Bonus video:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.