Otac je naterao da igra Srbiju, maltretitao, ponižavao: Ceo svet će videti užasnu istinu
Damir i Jelena Dokić, Foto: The Jelena Dokic Story | Official Trailer/printscreen

potresna priča

Otac je naterao da igra Srbiju, maltretitao, ponižavao: Ceo svet će videti užasnu istinu

Umalo joj uništio život

Objavljeno: 13:53h

Nakon autobiografije "Neuništiva", Jelena Dokić je dobila i svoj dokumentarni film koji prikazuje najslavnije, ali i najpotresnije momente njene karijere.

Do detalja je opisan odnos sa ocem Damirom koji ju je maltretirao i zlostavljao, a u trejleru za film se mogu videti suze Dokićeve koje će definitivno ganuti publiku.

Teniska šampionka, koja je jedno vreme nastupala i pod zastavom Srbije, ispričaće svoju životnu priču u novom dokumentarcu koji će biti prikazan sledećeg meseca.

Ove nedelje objavljen je trejler za dokumentarac, koji će biti dostupan u australijskim bioskopima od 7. novembra.

Priča o Dokić je dobro poznata. Rođena je u Jugoslaviji, a njena porodica se preselila u Australiju kada je imala 11 godina.

Dok se afirmisala kao talentovana juniorka, Dokić je osvojila titulu na US Open-u za devojke 1998. godine i Francusko otvoreno prvenstvo u dublu sa Kim Klijsters.

Osvojila je i Hopman Cup 1999. godine sa Markom Filipusisom.

Njen trenutak proboja došao je iste godine kada je, kao 16-godišnja kvalifikantkinja, izbacila Martinu Hingis u prvom kolu Vimbldona i stigla do četvrtfinala.

Godine 2000. dostigla je polufinale Vimbldona, što je bio njen najbolji rezultat na grend slemovima.

Nakon turbulentnog perioda sredinom 2000-ih, ponovo se vratila tenisu i ostvarila bajkovitu trku do četvrtfinala na Australijskom openu 2009. godine.

Međutim, iza kulisa, njen odnos sa ocem Damirom Dokićem postajao je sve napetiji, a u svojoj memoarskoj knjizi "Neuništiva" iz 2017. godine, detaljno je opisala užasno fizičko i psihičko zlostavljanje koje je pretrpela od njega.

Inače, ona je protiv svoje volje igrala za selekciju Srbije.

- Bilo je to veoma teško za mene, ali otac me je stavio u tu situaciju. Bila sam jako tužna i ljuta što me je primorao na tako nešto. Ako u životu i karijeri postoji jedna stvar koju bih mogla da promenim, onda je ovo ta stvar. Uvek sam se osećala kao Australijanka, nikada ne bih to menjala - rekla je Jelena Dokić za Gardijan.

Bonus video:

04:38

DECA NAM GLEDAJU KAKO SE NASILNICI NEKAŽNJENO IZVUKU I ONDA IM JE TO NORMALNO Zbog čega svako drugo dete OPRAVDAVA NASILJE?

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.