Iznenadio mnoge: Srđan otkrio u kojoj će državi živeti Novak Đoković kad završi karijeru!
Novak i Srđan Đoković, Foto: Beta

zanimljivo

Iznenadio mnoge: Srđan otkrio u kojoj će državi živeti Novak Đoković kad završi karijeru!

Ovo mnoge zanima

Objavljeno: 22:36h

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, bio je gost "Sputnjika" u emisiji "Maša i...".

On se u pomenutoj emisiji dotakao brojnih stvari, a govorio je i o Noletovom odrastanju, karijeri, kao i o planovima nakon karijere.

- Novak će ostati da živi u Srbiji s porodicom posle završetka karijere. Mislim da nema veće sreće. Naša majka je Srbija, mi smo Srbi, živimo u svojoj zemlji Srbiji, ponosni smo na to što smo Srbi. Nikada nismo radili ništa protiv drugoga, svi su radili nešto protiv nas, ali mi smo ostali čudosno stameni. Ostali smo na svojoj grudi, koliko nas ima. Nadam se da će nas biti više u budućnosti - rekao je on i dodao:

- Moja deca su se rodila ovde i Novak će, kad završi svoju tenisku karijeru živeti u svojom gradu, Beogradu u svojoj zemlji Srbiji. Mislim da nema većeg zadovoljstva, ponosa i uspeha od toga da tvoje dete pronosi slavu svog naroda i svoje zemlje svuda u svetu. A to nije bilo lako u početku, zato što njegova karijera se poklopila sa užasnim stanjem koje je bilo u našoj zemlji, bombardonje i sankcije i blokade u svakom pogledu.

On je potom govorio o teškim trenucima kroz koje je Novak prolazio tokom svojih teniskih početaka.

Srđan i Jelena Đoković
Srđan i Jelena Đokovićfoto: John Walton / PA Images / Profimedia

- Svaki njegov odlazak na te turnirčiće do 12, 14, 16 godina po Evropi i svetu su bili veliki problem, jer je on morao zajedno sa svojim pratiocima i svojim ocem da traži vizu u raznim zemljama da bi odlazio tamo i nije bilo lako biti Srbin u tom zapadnom svetu koji nas je u stvari i bombardovao i uradio to što je uradio, a mi za vreme bombardovanja nismo otišli iz naše zemlje. Mi smo dva i po meseca sa decom, sa Novakom koji je 99. godine imao 12 godina, Markom koji je imao osam i Đorđem koji je imao četiri godine, ostali u svojoj zemlji i gradu i skrivali se po bunkerima. Jedno vreme, a onda se više nismo ni skrivali nego su oni trenirali na teniskom klubu Partizan. Sve vreme dok su avioni leteli iznad grada i bombardovali. Mislim, to je bilo stvarno jedno užasno vreme i u tom užasnom vremenu on je sastavao i čini mi se da ga je sva ta situacija koja se dešavala sa svim tim odvratnim stvarima i očvrsnula i pokazala mu da on jednostavno mora da se bori mnogo više od ostalih da bi postao to što je i postao.

Srđan je svojevremeno dospeo u centar pažnje kada je Novakovu tituu na Australijan openu slavio uz pesmu "Kosi tata, kosim ja".

Srđan je istakao da što se njega tiče Novak je zaokružio sportsku priču i dokazao da je najbolji sportista svih vremena, a otkrio je i da će uskoro početi da se gradi muzej Novaka Đokovića pored muzeja Nikole Tesle, što je nešto što će sigurno oduševiti sve u Srbiji.

- Pa ne znam, što se mene tiče, on je zaokružio tu sportsku priču, igraće na još nekoliko turnira, ali mislim da je pokazao da je najbolji sportista sveta svih vremena. Brzo će se raditi i njegov muzej u Beogradu, pored muzeja Nikole Tesle, koji je najveći naučnik sveta svih vremena i to je sjajna stvar i mislim da će to još više učvrstiti snagu i veru Srbije i srpskog naroda u svoj narod i u svoju zemlju i da se ne stidimo ničega i da budemo ponosi zbog toga što smo Srbi - zaključio je Srđan Đoković.

Bonus video:

04:03

Evo na koji način je Sineru progledano kroz prste! Gosti Pulsa Srbije bez sumnje: Tenis bi izgubio popularnost da su ga kaznili

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.