Teniski zemljotres: Vraća se Goran Ivanišević?
Ivanišević i Đoković, Foto: EPA NEIL HALL

AU

Teniski zemljotres: Vraća se Goran Ivanišević?

Spas u poslednji čas...

Objavljeno: 10:43h

Bivši trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević i dalje nema posao od kako je raskinuo saradnju sa najboljim teniserom u istoriji.

Legendarni Amerikanac Džon Mekinro ima predlog za njega i smatra da je vreme za njegov povratak na veliku scenu.

Hrvatski tenis je upao u veliku krizu poslednjih godina, pa u Top 100 imaju samo jednog igrača, Bornu Ćorića(99. pozicija).

Iako se radi o naciji koja je dala Ivaniševića, Ljubičića, Ančića, Karlovića, Čilića, čini se da su u bezizlaznoj situaciji.

Džon Mekinro
Džon Mekinrofoto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

- Da, Hrvatska ima neverovatnu tenisku istoriju. Mislio sam da će Ćorić napraviti veće rezultate, ne znam što se događa s njim. Iznenađen sam. Zar nije Hrvat bio i dečko koji je igrao protiv Đokovića na Australian Openu? Prižmić, zar ne? Ne sećam se da sam viđao njegovo ime nakon toga, ali možda on može biti dobar. Da, iznenađen sam s obzirom na bogatu istoriju i muškog i ženskog tenisa. I to iz tako malene zemlje kao što je Hrvatska. Možda Goran može preuzeti uzde i vratiti hrvatski tenis tamo gde je nekada bio - rekao je Mekinro u intervjuu za "Jutarnji.hr".

Dona Vekić igra najbolju seonu u karijer, pošto je osvojila srebro u Parizu i izborila polufinale Vimbldona.

Dona Vekić
Dona Vekićfoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

- Jako mi se sviđa Dona. Kako igra tenis, kako se bori. Udara jako lopticu. Mislićete da sam lud jer to čujete od mene, ali mislim da je malo previše emotivna u mečevima i da joj takve emocije mogu odmoći. Emocije treba iskoristiti tako da vam pomognu, a ne da vam štete. Čini mi se da se ponekad previše unosi u celi meč, toliko želi određene stvari i možda previše razmišlja o tome. Lako je meni koji sam uvek bio ljut i galamdžija reći tako nešto, ali... Trebalo bi da više uživa u mečevima, da bude pozitivnija. Cela njenaa priča je sjajna i bez problema bi mogla biti top 10 igračica. Sjajno udara lopticu, veliki je borac... Dosta čujem o tome od Pem Šrajver koja radi s njom, nadam se da će možda pronaći nekog sportskog psihologa ili sličnu osobu i malo raditi s njima jer mislim da bi joj to pomoglo. Naravno, lako je to meni reći... - zaključio je Mekinro priče o hrvatskom tenisu.

Bonus video:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

(Espreso sport/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.