Loše vesti stigle u Srbiju!
Loše vesti stigle u Srbiju, Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

GLAVU GORE

Loše vesti stigle u Srbiju!

Veliki pad

Objavljeno:

Prva ATP lista nakon US Opena donela nam je dosta promena u samom vrhu, možda i najviše od početka godine. Ono što nas najviše zanima jeste pozicija najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića, koji je nažalost pao za dva mesta i sada je četvrti na planeti.

Nole je branio titulu osvojen prošle godine u Njujorku, međutim uspeo je da odbrani samo treće kolo, pa je izgubio veliki broj bodova i sada sa 5.560 zauzima pomenutu poziciju, iza Janika Sinera, Alekandra Zvereva i Karlosa Alkaraza.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: mpi04 / imago sportfotodienst / Profimedia

Italijan je najviše profitirao i osvojenim peharom u Njujorku pobegao svim pratiocima i na prvoj poziciji ima 11.180 poena, što je njegov i rekord od početka karijere. Odmah iza njega je Nemac, koji je drugi prvi put posle više od dve godine i on ima 7.075 poena, dok je prošlogodišnji finalista Karlitos takođe pretrpeo gubitak, ali je ostao treći sa 6.690.

Rusi Danil Medvedev (5.475) i Andrej Rubljov (4.645) zadržali su svoja mesta broj pet i šest, dok je Tejlor Fric posle finala US Opena ponovo u vrhu i skočio je za pet pozicija na sedmu sa 4.060 bodova. Top deset kompletiraju Hubert Hurkač, Kasper Rud i Grigor Dimitrov, dok je svoje mesto izgubio Aleks de Minor.

Među najboljih sto Srbija ima još dva tenisera i obojica su napredovali za po jedno mesto, pa je tako Miomir Kecmanović 53. sa 980 bodova, dok je Dušan Lajović 65. sa 811. Laslo Đere je nastavio slobodan pad i sada j 119. nakon pada od deset pozicija, dok je Hamad Međedović finalom Istanbula skočio za jednu na 136.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.