Da li ovo može da zabrine?
Novak Đoković, Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

atp

Da li ovo može da zabrine?

Evo o čemu se radi

Objavljeno:

Ne blista, ali Novak Đoković nastavlja put ka odbrani trofeja na US openu. Pred 24-stostrukim grend slem šampionom po treći put ove sezone stoji Aleksej Popirin, koji će pokušati da iskoristi najveću manu srpskog asa – servis.

Naime, nikada u karijeri na turnirima iz grend slem kategorije srpski as nije servirao toliko loše kao u prva dva kola u Njujorku.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/BRIAN HIRSCHFELD

Do sada je odigrao 427 mečeva (377-50), a upravo je protiv Radua Albota u prvom kolu (47%) i Lasla Đerea u drugom (47,2%) imao je najgore procente ubačenog prvog servisa otkako je otpočeo karijeru 2003.

Čak i u fazi podizanaj forme ostatak arsenala kojim raspolaže bio je dovoljan za rutinske pobede, ali protiv Popirina, Australijanca sa ruskim korenima potrebno je i nešto više. To “više” je servis. Vreme mu je da prodadi. U suprotnom Đoković se neće dobro provesti .

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

Jer, Popirin je i na Australijan openu (R2) i na Vimbldonu (R3) bio izuzetno konkurentan rival, uspeo da uzme po set najboljeg igraču svih vremena.

Krase ga izuzetan servis i forhend, uz primetan napredak u udarcima iz bekhenda i kretnji po terenu. Uspeo je da pronađe i konstantnost i sve manje mu se događaju padovi. Svi preduslovi za nastavak uspona su tu.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/CJ GUNTHER

Pritom, nedavno je osvojio prvu masters titulu u Montrealu, u naletu je i pun samopouzdanja što se i preslikalo na terenima u Njujorku.

U prva dva kola rivalima nije prepustio ni set i zbog toga bi mogao da bude izuzetno opasan, posebno ako Novak nastavi da se muči sa servisima.

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Espreso / Meridan sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.