Šok: Novak Đoković odustao...
Novak Đoković, Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

presekao

Šok: Novak Đoković odustao...

Dileme više nema

Objavljeno: 07:32h

Novak Đoković na sjajan način započeo je učešće na US openu.

Srbin je u prvom kolu savldao Radua Albota sa 3:0, odnosno, po setovima 6:2, 6:2, 6:4.

Naredni Novakov rival biće mu sunarodnik Laslo Đere.

Novinare su zanimale mnoge stvari, a jedna od njih je bila i da li planira da igra na ATP turniru u Beogradu, koji je nedavno uvršten u kalendar.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

- Drago mi je što smo vratili turnir u Beograd. To je Đoletov projekat, on je u potpunosti uradio to sa svojim timom, od početka do kraja. Rade dobar posao, to su pokazali u Srbiji i Banjaluci. Ove godine se tako pružila prilika da se uzela licenca na dve godine, ta licenca ne pripada nama, nego pripada turniru u Sankt Peterburgu. Zbog situacije u Rusiji, bio je u Izraelu, pa je putovao za Španiju. Beograd se pokazao kao grad koji ima tenisku kulturu, imali smo odlične turnire. Ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim sav uspeh organziatorima i nadam se da će svi ostali srpski teniseri igrati. Nadamo se da će biti neko zvučnije ime, nezgodno je jer je pred Masters u Torinu. Dosta tenisera završava nakon Bersija završava sezonu. Biće u Areni i želim puno uspeha - rekao je Novak Đoković.

Odluka koja je mnoge šokirala, sa obzirom da se očekivalo da Đoković nastupi u Beogradu, kako je to učinio i prethodni put, ali na ''Serbia openu''.

Ali, sa druge strane potpuno razumljiva odluka sa obzirom na predstojeće napore koje Đoković ima pred sobom i za koje će mu između istih biti potreban adekvatan odmor.

Podsetimo, Srbija će biti organizator ATP turnira iz serije 250, pod nazivom ''Beograd open'', te će tako na istom moći da učestvuju razni teniseri iz različitih zemalja.

Mečevi kao i sam turnir, igraće se u Beogradskoj areni od trećeg do devetog novembra.

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.