Polećemo - Novak saznao prvog rivala na US openu!
Novak Đoković, Foto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

atp

Polećemo - Novak saznao prvog rivala na US openu!

Grend slem će biti održan od 26. avgusta do 8. septembra

Objavljeno: 08:42h
I K

Nakon žreba održanog u četvrtak, Novak Đoković saznao je potencijalne rivale u pohodu ka tituli, a prvi protivnik za Srbina, odlučeno je da bude kvalifikant, ali nije bilo poznato koji.

To će biti teniser iz Moldavije Radu Albot - trenutno 138. reket sveta.

Novak i Albot se do sada nijednom nisu sastajali, a put 34-godišnjaka nije bio nimalo lak sa obzirom da je u tri kola koliko je odigrao u kvalifikacijama kako bi došao do glavnog žreba slema u Americi, isto toliko puta na svakom meču igrao setova.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

Đokovića bi pobeda odvela u drugo kolo gde bi za protivnika imao boljeg iz duela Đere - Štruf.

Ono što je dobra vest za sprskog tenisera, jeste ta da sa Janikom Sinerom, odnosno Karlosom Alkarasom neće sastati pre finala, ako se Srbin, domogne te faze takmičenja, a u to ne sumnjamo.

Okršaj sa neugodinim Aleksandrom Zverevim, ne bi imao pre polufinala, što je takođe odlična vest za najboljeg tenisera ikada i dokaz da ga je žreb koji je bio održan u Njujorku i više nego pogledao.

Podsetimo, Novak će napasti 25. grend slem u karijeri kao drugi nosilac na turniru, dok će glavni favorit za osvajanje US opena biti Janik Siner, kao prvi reket sveta.

Podsetimo, pred početak poslednjeg grend slema u sezoni, Đoković je odradio trening zajedno sa potencijalnim rivalom u polufinalu - Aleksandrom Zverevim, pogledajte kako je to izgledalo:

Srbin već nekoliko dana boravi u Njujorku gde se maksimalno sprema za predstojeće što psihičke, tako i fizičke napore koje nosi US open.

Nadamo se odbrani titule za Srbina, nakon što je prethodno osvojio olimpijsko zlato u Parizu savladavši Karlosa Alkarasa u finalu i tako kompletirao bogato ''carstvo'' trofeja koje poseduje.

Nema sumnje da će Srbin sada biti mnogo rasterećeniji, kada je uspeo sve da osvoji, i kada se domogao glavnog cilja, odnosno najsjajnijeg postolja na Olimpijadi, koje mu je dugo odmicalo.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.